Uşak

İŞKUR'dan üniversite mezunlarına destek

11:38 19 Ekim 2018
İŞKUR'dan üniversite mezunlarına destek

Uşak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlhan Temel, üniversite mezunlarının iş hayatına kazandırılmasına yönelik sürdürülen "İşe İlk Adım" projesi hakkında bilgi verdi.

Temel, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "100 Günlük İcraat Programı" kapsamında, daha çok genci iş ve meslek sahibi yapmak adına çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Üniversite mezunlarının iş hayatına kazandırılmasına yönelik sürdürülen "İşe İlk Adım" projesi sayesinde 18-29 yaş arasındaki gençlerin işbaşı eğitim programına alınarak mesleki deneyim ve tecrübe kazanmasının amaçlandığını belirten İlhan Temel, sektör kısıtlaması olmadan düzenlenen program sonrasında işverenlerden bu kişileri mevcut işbaşı eğitim programlarındaki gibi uygulanan program süresi kadar istihdam etmesi gerektiğini bildirdi.

Eğitimlerle ilgili bilgi veren Temel şunları kaydetti:

"Söz konusu proje kapsamında İşbaşı eğitim programları imalat ve bilişim sektöründe 6 ay , muhabirlik mesleğinde 9 ay , diğer sektörlerde 3 aydır. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde ilgili mevzuatta ve genel müdürlük talimatları doğrultusunda belirlenen sürelerde düzenlenecektir.

İşbaşı eğitim programı sonrasında işveren tarafından istihdam edilecek bu kişiler için zorunlu istihdam süresinde ödenmesi gereken ücretin net asgari ücretin yüzde 50 sine karşılık gelen tutarı işsizlik sigortası fonundan karşılanacaktır. Zorunlu istihdam sürecinden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi ve yeni bir sözleşme imzalanması halinde net asgari ücretin yüzde 25 i kadar ücret desteği bir yıl boyunca işsizlik sigortası fonundan karşılanmaya devam edilecektir. Böylece, üniversite mezunu gençlerin işbaşı eğitim programından sonra en az 1,5 yıl daha istihdamda kalmaları sağlanacaktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.