Uşak

Danıştay'ın "Öğrenci Andı" kararına tepki

14:27 19 Ekim 2018
Danıştay'ın "Öğrenci Andı" kararına tepki

Danıştay 8. Dairesinin ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesi, Ege illerindeki Eğitim-Bir-Sen şubesi üyelerince kınandı.

Eğitim-Bir-Sen Uşak Şube Başkanı Bilal Kara, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, bu kararın idareyi hiçe saymak anlamına geldiğini, bu kararla hukuk dışına çıkıldığını iddia etti.

Kara, "Pedagojik ve hukuki hiçbir dayanak göremediğimiz bu karar, ülke gerçekliği ve toplumsal mutabakatla uyuşmamaktadır. Danıştay'ın almış olduğu bu kararda temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığı, darbe dönemi anayasalarıyla şekillenen eski Türkiye'nin ezberleri gerekçe olarak sunulmuştur. Bu karar, ülkemizde son 15 yıldır insan hakları ve demokrasi alanında gerçekleştirilen atılım ve kazanımları görmezden gelmektedir." dedi.

- Manisa

Sendikanın Manisa Şubesi Başkanı Mesut Öner de sendika binasında düzenlediği toplantıda, 2013 yılında öğrenci andının kaldırılmasına, toplumsal barışın ve uzlaşının sağlanması, demokratik bir Türkiye'nin inşası adına destek verdiklerini kaydetti.

Öner, Danıştay 8. Dairesinin verdiği kararla hukukun evrensel ilkelerini gözardı ederek toplumsal birliğe ağır bir darbe vurduğunu savunarak, "Militarist toplum kurma özleminin ürünü olan andımızın tekrar hortlatılması sonucunu doğuracak bu kararı kabul etmediğimizi dile getiriyor, itiraz merciinin adaleti ve hukuku tesis edeceğine olan inancımızı koruyoruz." dedi.

- Aydın

Eğitim Bir-Sen Aydın 1 Nolu Şubesinde de Danıştay'ın öğrenci andı ile ilgili verdiği karara ilişkin basın açıklaması düzenlendi.

Şube Başkanı Tevfik Aksoy, andın kaldırılmasının arkasında toplumsal bir uzlaşı yattığını belirterek, siyasi iradenin kararına sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.