Dehşete düşüren bilanço: 100 bin ölü

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi dün yaptığı açıklamada 27 aydır süren iç savaşta en az 100 bin 191 kişinin öldüğünü söyledi.

Dehşete düşüren bilanço: 100 bin ölü
Dehşete düşüren bilanço: 100 bin ölü
GİRİŞ 27.06.2013 09:57 GÜNCELLEME 27.06.2013 12:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ölenlerden 25 bin 407'sinin Suriye lideri Beşar Esad'a bağlı askerler ve 17 bin 311'inin Nusayri milis güçler, 13 bin 539'unun muhalif askerler ve 2 bin 15'inin ordudan firar edenler olduğu kaydedildi. Çatışmalarda 36 bin 661 sivilin de can verdiği belirtildi.

Son dönemde Esad tarafında savaşa katılan Lübnanlı Hizbullah'ın da 169 kayıp verdiği belirtildi. Ancak gözlemevi iki tarafın da kayıplarını dürüstçe açıklamadığı için ölen silahlı kişi sayısının iki kat daha fazla olabileceğini belirtti.

Çatışmalarda muhaliflerin yanında savaşan 2 bin 518 yabancı ülke vatandaşının da öldüğü öne sürüldü. Ölenlerin dışında Esad'ın elinde 10 bin muhalif, karşı tarafın elinde de 2 bin 500 asker rehine olduğu bildirildi. Öte yandan muhaliflere karşı taarruza geçen Esad güçlerinin dün Lübnan sınırındaki Tel Kalak bölgesini ele geçirdiği açıklandı.

YORUMLAR 5
  • yeşil hilal 10 yıl önce Şikayet Et
    batı emperyalist ülkeleri ve siyonist israil suriyede çok vahşi bir politika uyguluyorlar.. suriye iç savaşında kızıl şebbihalar ve mecusi şiiler baskın çıktıklarında hemen mualif mücahitleri destek veriyorlar eğer mualif mücahitler baskın çıkıyorlarsa hemen onlara verdikleri desteklerini kesiyorlar. amaçları suriyede iç savaş olabildiğinde devam etsin,suriye iç savaşla taş devrine dönsün böylece israil için bir tehtit olmaktan çıksın.
    Cevapla
  • yeşil hilal 10 yıl önce Şikayet Et
    mecusi iran ve mecusi hizbullat azgın diktatör esada destek vermeseydi. suriyede onbinlerce kişi ölmez,onbinlerce kadına tecavüz edilmez,binlerce masum çocuk katledilmez ve yerleşim alanları tarumar olmazdı.
    Cevapla
  • Hakan Kavaklı 10 yıl önce Şikayet Et
    zalimin destekçileri şia grupları bu zulmün tam ortakları. Şiaların, diktatör esed e verdiği desteği, Sünniler maalesef hak arayışında bulunan muhaliflere veremiyor.
    Cevapla
  • Mehmet 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu cinayetin ortakları:. Sadece gasıp israilin güvenliği için bu iç savaşı başlatan ve muhaliflere siyasi askeri lojistik her türlü eğitim ve desteği veren ABD , NATO, tüm siyonist destekçiler ve Ortadoğudaki maşalar bu cinayetlerin ve katliamların en büyük soruymlularıdır.
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 10 yıl önce Şikayet Et
    rakam bir milyon olmadan. ve ateş buraya sıçramadan kimse kılını kıpırdatmaz. kimse umursamaz. Ne müslüman ülke ama!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması