Bangladeş'teki eylemler ikinci gününde

Bangladeş'te muhalefet partilerinin oluşturduğu koalisyonun ilan ettiği 72 saatlik, kara, tren ve deniz yollarını ulaşıma kapatma eylemi ikinci gününe girdi.

Bangladeş'teki eylemler ikinci gününde
Bangladeş'teki eylemler ikinci gününde
GİRİŞ 18.12.2013 14:23 GÜNCELLEME 18.12.2013 14:23

Ana muhalefet partisi Bangladeş Ulusal Partisi'nin (BUP) liderliğindeki 18 partiden oluşan ittifak tarafından dün yerel saatle 06.00'da ilan edilen, 20 Aralık Cuma saat 06.00'a kadar sürecek eylem ikinci gününe girerken, ülkede kundaklama, bombalı saldırılar, gösteri yürüyüşleri ve kolluk kuvvetiyle göstericiler arasındaki çatışmaları yer yer sürüyor.

Dakka-Çitagong, Dakka-Sylhet, Dakka-Racşahi ve Dakka-Hulna ve yerel karayolları arasındaki iletişim eylem nedeniyle kesik durumda.

Dakka-Chitagong karayolunda dün gece dört araç ateşe verilirken, bugün sabah saatlerinde de Dakka'daki Tejgaon bölgesindeki tren hatları eylemciler tarafından ateşe verildi. Yangın, polis tarafından söndürüldü.

Dakka, Çitagong ve Hulna'da değişik bölgelerde gösteri yürüyüşleri düzenleyen BUP ve Cemaat-i İslami eylemcileri, bölgedeki önemli anayollara barikatlar kurdu.

Dakka Çitagong ve Narayngonj bölgesinde yürüyüş düzenleyen BUP'a mensup eylemciler, Dakka-Çitagong arasındaki anayollara barikat kurdu. Olay üzerine bölgeye gelen güvenlik güçleriyle eylemciler arasında karşılıklı kovalamacalar yaşandı.

Cemaat-i İslami eylemcileri de Dakka'nın doğusundaki Güney Catrabari bölgesi de dahil olmak üzere başkentin çeşitli bölgelerinde gösteri yürüyüşleri düzenledi.

Eylemciler 5 Ocak'ta düzenleneceği duyurulan genel seçimin ertelenmesini ve seçimlerin hiçbir partiye bağlı olmayan tarafsız bir hükümetin kontrolünde yapılmasını talep ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!