Kuzey Kore'nin 18 füze fırlattığı iddia edildi

Kuzey Kore'nin doğudaki karasularına kısa menzilli oldukları sanılan 18 füzeyi daha fırlattığı iddia edildi.

Kuzey Kore'nin 18 füze fırlattığı iddia edildi
Kuzey Kore'nin 18 füze fırlattığı iddia edildi
GİRİŞ 16.03.2014 17:11 GÜNCELLEME 16.03.2014 17:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kim Min-seok, yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin doğu sahilinden fırlatılan şüpheli cisimlerin kısa menzilli füzeler olduğunun tahmin edildiğini ancak füzelerin türlerinin ne olduğunun kesinleştirilemediğini belirtti.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin füzeleri aynı bölgeden 202 yolcu taşıyan Çin uçağının geçisinden önce attığını ileri sürüyor.

Yetkililer, füzelerin fırlatılmasını 24 Şubat'ta başlayan ve halen süren ABD-Güney Kore ortak deniz tatbikatını protesto girişimi ve Kuzey Kore'nin kendi silah sistemlerini test etmesi olarak değerlendirdi.

Pyongyang ise füzelerin eğitim çalışmalarının bir parçası olarak fırlatıldığını belirtiyor. Kuzey Kore, ABD-Güney Kore ortak tatbikatlarına "ülke topraklarının işgal provası" olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Kuzey Kore, 27 Şubat ve 3 Mart'ta doğu karasularına kısa menzilli oldukları sanılan 6 füze fırlatmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mert akgün 10 yıl önce Şikayet Et
    nükleer dehşet. kuzey kore vüze menzili artırdıkça avrupa tedirgin olmaktadır çünkü vüzenin mezili artıkça havada imha edilme olasığı düşmektedir kuzey kore de 2013 yılı vüze denemesinde vüzenin ilk önce 10000 km menzile sahip olduğu daha sonra ise yalanlanarak 6000 km menzile sahip olduğu yazdı eğer bu kadar menzilli vüzenin başına atom başlığı takarlarsa o zaman hedef ülkenin kurtulma olasılığı azdır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi