Faciada ölü sayısı 56 oldu

Güney Kore'nin güneybatı kıyısı açıklarında çarşamba meydana gelen feribot kazasında öldüğü kesinleşenlerin sayısı 56'ya yükseldi.

Faciada ölü sayısı 56 oldu
Faciada ölü sayısı 56 oldu
GİRİŞ 20.04.2014 14:23 GÜNCELLEME 20.04.2014 14:23

Donanma ve Sahil Güvenlik dalgıçlarının, tamamen sulara gömülen Sewol feribotunun enkazındaki çalışmalarını sürdürdüğü, 16 cesedin daha su yüzüne çıkarılmasıyla ölü sayısının 56 olduğu belirtildi.

Arama-kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürerken, halen ulaşılamayan 246 yolcunun enkazda sıkışmış olmasından endişe ediliyor.

Aileler öfkeli

Enkazdan cesetleri çıkarılan kurbanların defnedilmesine başlanırken, henüz yakınlarından haber alamayan ailelerin de Jindo adasında bir spor salonunda beklediği ifade edildi.

Öfkeli ailelerin, kurtarma operasyonunu yöneten yetkililerin kendilerini yeteri kadar bilgilendirmemekle suçluyor. Şikayetlerini Seul'deki Devlet Başkanlığına bizzat iletmek isteyen aileler ile buna engel olan polis arasında gerginlik yaşandığı kaydedildi.

Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na yol alan Sewol, çarşamba sabahı erken saatlerde Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla sulara gömülmüştü. Aralarında okul gezisine katılan 325 lise öğrencisinin de bulunduğu feribot 470'ten fazla kişiyi taşıyordu.

Kaptan ve mürettebattan 2 kişi olayda ihmalleri bulunduğu şüphesiyle önceki gün gözaltına alınmıştı.

Güney Kore'deki son büyük feribot kazası 1993 yılında olmuş, feribotun batmasıyla 362 yolcudan 292'si hayatını kaybetmişti. 1970'teki Busan'dan Jeju'ya giden bir feribot batmış, kaza 323 can almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü