ABD'den Tayland'a darbe yaptırımı

ABD Savunma Bakanlığı, Tayland'da ordunun yönetime el koymasının ardından bu ülkeyle askeri alandaki bazı çalışmalarını iptal etti.

ABD'den Tayland'a darbe yaptırımı
ABD'den Tayland'a darbe yaptırımı
GİRİŞ 24.05.2014 22:41 GÜNCELLEME 24.05.2014 22:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Pentagon Sözcüsü John Kirby, yaptığı yazılı açıklamada, Tayland'da ordunun perşembe günü yönetime el koymasından sonra bu ülkeyle askeri alandaki iş birliklerini yeniden gözden geçirdiklerini belirtti. Kirby, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Açıkça belirttiğimiz gibi, Tayland Kraliyet Silahlı Kuvvetleri'nin darbeyi sona erdirmesi ve seçimlere yönelik net bir yol belirlemesi de dahil demokratik kuralların ve prensiplerin Tayland halkı için yeniden yürürlüğe konulması önemlidir. Tayland ile uzun ve verimli bir askeri ilişkiden memnuniyet duymamıza rağmen, ABD kanunları ve kendi demokratik ilkelerimiz, ABD ordusunun yardımlarını ve ilişkisini tekrar ele almamızı gerektiriyor."

Kirby, bu noktada, Tayland ordusuyla devam eden suda hazır bulunma eğitim tatbikatını, ABD Pasifik Donanma Komutanı Amiral Harry Harris'in hazirandaki bu ülkeyi ziyaretini ve Tayland Kraliyet Silahlı Kuvvetleri Komutanı General Tanasak'ın aynı ay ABD Pasifik Komutanlığına davetini iptal ettiklerini duyurdu.

Kirby, Tayland'daki gelişmelere bağlı olarak bazı ilişkileri de gözden geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

-Dışişleri Bakanlığı da ABD hükümeti sponsorluğundaki programları iptal etti

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı da Tayland yönetimiyle gelecek günlerdeki bazı programlarını iptal ettiklerini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, yaptığı yazılı açıklamada, darbenin ardından Tayland ile askeri ve diğer ilişkilerini ABD kanunları çerçevesinde gözden geçirdiklerini bildirdi.

Tayland'a askeri yardımları daha önce askıya aldıklarını, Pentagon'un da Tayland ordusuyla yürüttüğü bazı ortak tatbikatları iptal ettiğini hatırlatan Harf, ABD hükümeti sponsorluğunda, 26 Mayıs'ta Tayland'da yapılması planlanan Tayland Kraliyet Polisi'ne yönelik ateşli silahlar eğitim programının ve haziranda Tayland Kraliyet Polisi'nin, Federal Araştırma Bürosu (FBI) ve bazı güvenlik birimi meslektaşlarını ziyaretlerini de kapsayan ABD'ye inceleme gezisini iptal ettikleri bilgisini paylaştı.

Tayland'da gözaltına alınan siyasi liderlerin bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunan Harf, erken seçimlerle demokrasiye dönülmesi, insan hakları ve temel özgürlüklere saygı gösterilmesini istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • her zaman 9 yıl önce Şikayet Et
    abd yine ikiyüzlü ! ! . abd yine ikiyüzlü ! ! madem darbe oldu diye tayland'a yaptırım uyguluyor peki mısır ne oldu ? ? ? ? ? ? abd bu ikiyüzlülüğü bırakmadıgı sürece kaybetmeye mahkum olucaktır ! ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor