G.Kore deniz sınırında askeri üs açıyor

Güney Kore Deniz Kuvvetleri yetkilisi, ülkenin Kuzey Kore ile sınırındaki Sarı Deniz’de yeni askeri üssün hizmete sunulacağını duyurdu.

G.Kore deniz sınırında askeri üs açıyor
G.Kore deniz sınırında askeri üs açıyor
GİRİŞ 13.06.2014 11:10 GÜNCELLEME 13.06.2014 11:10

Kuzey Sınır Hattı (NLL) diye bilinen deniz sınırının hemen güneyindeki Baengnyong adasındaki üssün, en kısa zamanda hizmete sunulacağını belirtildi.

Deniz kuvvetleri yetkisi, yeni üsse yerli yapım 570 tonluk PKG ve 170 tonluk PKM sınıfı devriye füze hücumbotlarını yerleştireceklerini bildirdi.

Bunun yanı sıra, adada sürekli hizmet verecek 100 asker için yeni tesislerin yapılacağını belirten yetkili, üssün Kuzey Kore’nin sonu gelmeyen provokasyonlarına daha etkili ve hızlı tepki verebilme imkanını sağlayacağına emin olduklarını ifade etti.

İnşasına 42 milyar Won (yaklaşık 42 milyon dolar) harcanan yeni üssün, Seul’ün 1999 yılında Yeonpyeong adası yakınlarında Kuzey Kore ile arasında patlak vermiş kısa süreli deniz çatışmasından sonra hükumetin sınırları kuvvetlendirmek amacıyla başlattığı girişimlerinden biri olduğu bildirildi.

Kore Savaşı (1950-53) sonu, Birleşmiş Milletler (BM) birleşik kuvvetleri kumandanlığı tarafından sınırları çizilen Kuzey Sınır Hattı (NLL), Kuzey Kore tarafından tanınmaması dolayısıyla yeni üssün bulunduğu bölge zaman zaman Kuzey Kore'nin provokasyonlarına sahne oluyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?