Çin, tayfunlara teslim: 33 ölü

Çin’in güneyini vuran Rammasun tayfununda ölü sayısı 33’e yükselirken, ülkeyi Matmo adlı yeni bir tayfunun vurması bekleniyor.

Çin, tayfunlara teslim: 33 ölü
Çin, tayfunlara teslim: 33 ölü
GİRİŞ 22.07.2014 12:57 GÜNCELLEME 22.07.2014 12:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

4 gün önce ülkenin Hainan, Guangdong, Yunnan ve Guangxi bölgelerinde 8 milyon kişiyi etkileyen ve son 40 yılın en büyük tayfunu olan Rammasun, güney eyaletlerinde hayatı felç etmişti. Yetkililer, Hainan adasının bazı kesimlerinde hayatın henüz normale dönmediğini ve bu bölgelerde halkın temel yardım malzemesine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Adada 600 binden fazla kişinin tahliye dildiği, diğer 240 bin kişinin ise acil olarak temel gereksinime ihtiyaç duyduğu kaydedildi. Tayfun nedeniyle gıda fiyatlarının yüzde 30 arttığı Hainan’da tayfunun vurduğu şehirlere elektriklerin perşembe gününden önce verilemeyeceği de ifade edildi.

YENİ TAYFUN GELİYOR

Öte yandan şu an Tayvan’ın güneyinde etkili olan ve saatte 130 kilometre hızla Çin’e doğru ilerleyen Matmo tayfunu nedeniyle Çin’in güneydoğusundaki Fujian eyaleti başta olmak üzere sahil eyaletlerinde uyarı yapıldı. Çin'i bu yıl vuracak 10. tayfun Matmo'nun Çarşamba gecesi Çin’e varması bekleniyor. Hafta sonu etkisini kaybedecek Matmo’nun Anhui ve Hubei eyaletlerini de etkileyeceği ifade edildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • rose corparation 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah mazlumların ahını yerde bırakmaz.. Doğu Türkistan'da masum türklere ve de müslümanlara akıl almaz işkenceler yapıyor, köpürüyordun. Bu felaketlere de dirensene. Bu şekilde devam ettikçe daha çok felaket yaşarsın. Mazlumun duası ile Alla arasında hiç bir engel olmaz. Yaşadıklarınızdan ders alın da müslüman ve de türkleri rahat bırakın. İşgal ettiğiniz yerlerden çıkın. Çıkmayacaksanız da Allah sizi daha beter etsin İnşaAllah!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır