Papa'nın ziyaretine 3 füzeyle cevap

Papa'nın Güney Kore ziyaretini hoş karşılamayan Kuzey Kora, 3 füze denemesi yaparak mesaj gönderdi.

Papa'nın ziyaretine 3 füzeyle cevap
Papa'nın ziyaretine 3 füzeyle cevap
GİRİŞ 14.08.2014 10:25 GÜNCELLEME 14.08.2014 10:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güney Kore'yi 25 yıl sonra ilk ziyaret eden Papa unvanını alan Papa Françis'in 5 günlük ziyareti başladı. Papa Françis'in ziyaret için Güney Kore'yi seçmesinin Katolik Kilisesi için önemli bir anlamı bulunuyor.

Hristiyanlığın en hızlı yayıldığı ülkelerin başında Güney Kore geliyor. Ancak Güney Kore'nin "düşman kardeşi" Kuzey Kore bu ziyaretten pek memnun değil.

Papa’nın ziyareti öncesi Kuzey Kore’nin ateşlediği 3 adet kısa menzilli füze, bölgedeki tansiyonun yükselmesine sebep oldu.

Papa Françis’in, 5 günlük ziyareti kapsamında Güney Kore Başkanı Park Geun-hye ve geçtiğimiz aylarda meydana gelen feribot kazasında hayatını kaybedenlerin aileleriyle buluşması bekleniyor.

Vatikan sözcüsü Padre Federico Lombardi, Papa’nın bölgeye yaptığı ziyaretin amacını “Barış için dua etmek” olarak açıkladı.

Son 10 yılda Katolik Hristiyanlığa inanların sayısının yüzde 70 artış gösterdiği ülkede, 2013 verilerine göre 5.4 milyon Katolik Hristiyan bulunuyor.

KUZEY KORE 3 FÜZE FIRLATTI

Papa’nın ülkeye gelmesinden 1 saat önce ateşlenen füzeler tepkilere neden oldu. 220 kilometre menzile sahip olan füzeler herhangi bir zarara sebep olmadan okyanusa düştü.

Füzelerin Pazartesi günü başlayan ABD-Güney Kore ortak tatbikatına gözdağı vermek için ateşlendiği iddia ediliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ABD’li ve Güney Kore’li yetkilier, tatbikatın savunma amaçlı olduğunu ve Kuzey Kore’yi tehdit etmediğini duyurdu. (ntvmsnbc)

YORUMLAR 1
  • ferhad dag 9 yıl önce Şikayet Et
    Dinde siyaset olmasın diyenlerin Papa'nın her hareketinin Siyaset olduğunu anlamıyorlarmı?. Yoksa İslam Dünyasını Dünya Siyasetinden uzak tutup, meydanı Papalara, Başrabinlere, Yahova Şahitlerine, Mormonlara, Yahudi-Hıristiyan İttifakı Siyonistlere bırakmakmı marifet. Bu yüzden Hilafet'i ilga edip Müslümanları başsız bırakan kişiden nefret ediyorum ve onun Hıristiyan ve Yahudiler ile işbirliği yaparak Hilafeti yok ettiğine inanıyorum. Nedense hep İslam düşmanlarının onu sevmesi bir tesadüf olamaz. Hilafeti kurup, Dünya çapında Hıristiyanlığı yayan ve İslam Dünyasını yok etmeye çalışan bu ittifaklara ve hilelere karşı koymak zorundayız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?