Kur'an kursunu bastılar

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde "yasa dışı dini eğitim ve propaganda yapıldığı" öne sürülen Kuran kurslarına baskın yapıldı.

Kur'an kursunu bastılar
Kur'an kursunu bastılar
GİRİŞ 15.09.2014 10:32 GÜNCELLEME 15.09.2014 12:05
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde "yasa dışı olarak dini eğitim ve propaganda yapıldığı" öne sürülen Kuran kurslarına yönelik operasyonda 190 çocuğun "kurtarıldığı" öne sürüldü. Sincan yerel resmi basınının emniyet yetkililerine dayandırarak verdiği haberde, Urumçi kentinde "yasa dışı propaganda, dini faaliyet ve dini internet yayımı yapmakla" suçlanan 35 kişi tutuklandı. Kentin 26 noktasındaki Kuran kurslarını hedef alan operasyonlar sonucu "47 yasa dışı organizasyonun çökertildiği ve 190 çocuğun kurtarıldığı" savunuldu. Çocukların akıbeti hakkında bilgi verilmedi.

ÇOCUKLARIN DİNİ EĞİTİM GÖRMESİNE MÜSAADE EDİLMİYOR

Bölgede son yıllarda meydana gelen birçok olay Çin hükümeti tarafından "radikal ve bölücü gruplarla" ilişkilendiriliyor. Ancak merkezi ve yerel yönetim bu olaylardaki tutuklama, gözaltı ve operasyonlara ilişkin ayrıntılı bilgi vermiyor. Çin dışındaki Uygur gruplar eyalette çocukların "medreselerde" eğitim görmesine müsaade edilmediğini ifade ederken, ailelerin bu nedenle çocuklarını gizli olarak dini eğitim veren Kuran kurslarına gönderdiği belirtiliyor. Çin yönetimi, son dönemde ülke genelinde "terörle mücadele" adı altında önlemlerini artırıyor. "Bölücü" olduğu iddia edilen kişilerle ilgili detaylı bilgiler genelde kamuoyu ile paylaşılmıyor, sadece verilen cezalar resmi medya aracılığıyla kamuoyuna duyuruluyor.

YORUMLAR 11
  • cafer mutlu 9 yıl önce Şikayet Et
    mezhepsizlik. mezhepsizlerden uzak durun ki musluman kurtulsun yosa da nice ve daha siddetli belalar gelecek.Dunyada muslumanin basina gelen bela MEZHEPSIZLIKTEN veya sapmis din adamlarina/mezhepsizlere tabi olmaktan dolayidir .Komunist imis bilmem ney hepsi bos laf.Elbet Rus,Iran esed hizbiseytan vs komunist hayranlari/isbirlikcileri ehli sunete karsi diz cokecektir
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    ha bizim milli sef donemi chp si ha bugunun komisit cin devleti. 2 yonetim sekli de birbirinin ayni isler yapmakta ha pardon tek fark cin kominist de olsa yari kapitalist olarak zeki ve caliskan yoneticiler tarafindan yonetiliyor bizimkiler acinasi zavalli kisilikler idi dunya savasir iken bizimkiler trenin gecisine bakmislar uretip de aclikdan kirilan avrupaya satacaklarina oralardan mal almisiz
    Cevapla
  • ömer deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    DİLERİM. Çin hegemonyası yine çinliler eliyle yok edilir. Allah'ın yardımı halkların özgür iradesi üzerine olsun.
    Cevapla
  • zarina amirova 9 yıl önce Şikayet Et
    İslam Birliği Şart. Komünizme göre haşa din bir afyondur. Komünistler devlet, aile gibi kurumların hiçbirini istemezler. Komünizmde çocuklar da devlete aittir. 
    Cevapla
  • ahat duran 9 yıl önce Şikayet Et
    Açıklama. Buradaki kardeşlerimizin başka ülkelere hicret etmesi gerekmektedir. Bu konuda Allah (cc) bize ne emrediyor. "Nefislerine yazık eden kimselere, canlarını alırken melekler: "Ne işte idiniz (dininiz için ne yapıyordunuz)?" dediler. (Bunlar): "Biz yeryüzünde âciz düşürülmüştük." diye cevap verdiler. Melekler dediler ki: "Allâh'ın yeri geniş değil miydi ki onda göç ed(ip gönlünüzce yaşayabileceğiniz bir yere gid)eydiniz?" İşte onların durağı cehennemdir, ne kötü bir gidiş yeridir orası!"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor