Çin'den Ebola için rekor yardım

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Ebola ile mücadele için 500 milyon yüen (yaklaşık 82 milyon ABD doları) yardım sağlayacaklarını açıkladı.

Çin'den Ebola için rekor yardım
Çin'den Ebola için rekor yardım
GİRİŞ 24.10.2014 16:47 GÜNCELLEME 24.10.2014 16:47

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Ebola ile mücadele için Liberya, Sierra Leone, Gine ve uluslararası kuruluşlara 500 milyon yüen (yaklaşık 82 milyon ABD doları) yardım sağlayacaklarını açıkladı.

Şinhua ajansının haberine göre, Şi, Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Mrisho Kikwete ile başkent Pekin'deki görüşmesinde Çin'in insani ve mali yardımların yanı sıra bölgeye sağlık uzmanı ve personeli göndereceğini söyledi.

Liberya'da tedavi merkezinin kurulmasına da yardım edeceklerini belirten Şi, Ebola ile mücadelede uluslararası kamuoyuyla işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi.

Ebola salgınının Batı Afrika'da yayılmaya devam ederek Afrika halkının yaşamını tehdit ettiğini belirten Şi, salgının bölgenin sosyal kalkınmasının yanı sıra küresel sağlık için de tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Çin, salgının başladığı günden bu yana bölgeye yaklaşık 200 uzman göndermiş, ağustos ayında da Liberya, Sierra Leone ve Gine'ye 5 milyon ABD doları değerinde insani yardım sağlamıştı. Pekin yönetimi, eylül ayında da Dünya Sağlık Örgütü ve Afrika Birliği'ne insani yardımın yanı sıra 2 milyon dolar mali kaynak göndermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi