Cumhuriyet Bayramı Çin’de de kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 91'inci yıl dönümü, Çin’de de kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı Çin’de de kutlandı
Cumhuriyet Bayramı Çin’de de kutlandı
GİRİŞ 29.10.2014 12:53 GÜNCELLEME 29.10.2014 12:53

Bayram dolayısıyla başkent Pekin’deki Türkiye Büyükelçiliği yerleşkesinde resepsiyon verildi. Resepsiyona, Çin’de yaşayan Türkler, Çinliler ve Pekin’deki yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Davetliler özellikle Türk dönerine büyük ilgi gösterdi. Resepsiyona katılan Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhang Ming, Büyükelçi Ali Murat Ersoy ile görüşürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı gelecek yıl Çin’e beklediklerini söyledi.

Zhang, iki ülkenin dostluğu ve kardeşliğinin bir temsili olarak bugünü sonsuza kadar hatırında muhafaza edeceğini belirtti. Ayrıca Zhang, Çin için Türkiye’nin önemli bir dost ve ortak olduğunu ifade ederken, Türkiye’nin özellikle uluslararası kamuoyunda büyük bir etkiye sahip olduğuna dikkat çekti. Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Çinli üst düzey yetkililerin Türkiye’nin hızlı gelişiminden etkilendiğine vurgu yapan Çinli Bakan Yardımcısı, Türkiye’nin ekonomi ve sosyal yaşam standartları alanında ciddi gelişim kaydettiğine değindi. Büyükelçi Ersoy da, Türkiye’den Çin’e gelenlerin aynı izlenimleri paylaştığını ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti