Kim Jong-un'un son yaptığı 'yok artık' dedirtti

Sony, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un canlandırıldığı komedi filmi "The Interview"ün gösterimini iptal etti.

Kim Jong-un'un son yaptığı 'yok artık' dedirtti
Kim Jong-un'un son yaptığı 'yok artık' dedirtti
GİRİŞ 19.12.2014 14:13 GÜNCELLEME 19.12.2014 17:29
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bilgisayar korsanlarının terör tehdidi etkisini gösterdi. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a yönelik bir suikastin işlendiği komedi filminin sinemalardaki gösterimi iptal edildi. "The Interview"in (Röportaj) yapımcı şirketi Sony Pictures Entertainment, filmin sinemalarda gösterilmeyeceğini duyurdu.

"11 Eylül 2001 saldırılarını hatırlayın" diyen bilgisayar korsanları, filmin gösterildiği sinema salonlarından uzak durulması çağrısında bulunmuştu.

Tehdit üzerine ABD ve Kanada'da birçok sinema salonu filmi programdan çıkarmıştı. Film, ABD'de 25 Aralık'ta vizyona girecekti.

James Franco ve Seth Rogen'un oynadığı filmde, iki gazetecinin, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) görevlendirmesiyle Kuzey Kore liderini hedef alan bir suikast planı anlatılıyor. Film yaklaşık 44 milyon dolara mal olmuştu.

'Kuzey Kore hükümetinin işi'

Foxnews televizyonu, ABD Federal Polisi'ne (FBI) dayandırdığı haberinde, tehdidin ardındaki "Guardians of Peace" (Barış Muhafızları) isimli korsan grubunun Kuzey Kore tarafından yönlendirildiği iddiasına yer verdi. New York Times ve Washington Post gazeteleri de hackerların Kuzey Kore hükümetinin talebiyle hareket ettiğini ileri sürdü.

Bilgisayar korsanları Sony Pictures'a geçen ay düzenledikleri saldırıda henüz vizyona girmemiş film ve gizli şirket belgelerini ele geçirmiş, daha sonra gizli belgeleri internette yayınlamıştı.

YORUMLAR 17
  • aksoy şafak 9 yıl önce Şikayet Et
    Dersimiz dilbisi dersi değil dersimiz siyasettir.İlkokulu bitiren bile milletvekili olabiliyor.Bazı milletvekilleri konuşurken hata yapabilmiştir. Esas karacahil olanlar sizlersiniz.Çünkü edeb ve ilim bir bütündür.Biri bozuk olursa diğeri pek iş yaramaz.
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    kayhan ve osmanlıca adlı kullanıcıya... sizin hayatınızda yaptığınız hatalar demekki benimkinden daha büyük ki burdaki ufacık bir harf hatasını abartıyorsunuz. insanlar ufak hatalar yapabilir.bu durum gayet normaldir.ama ufak hataları büyük görmek anormol bir durumdur.sizinkiside buna örnektir.
    Cevapla
  • bahar nur 9 yıl önce Şikayet Et
    buna da bir osmanlı tokadı şart!
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım burda yazım hataları araştırmıyoruz.vüze kelimesinden füzeyi kastetdiğimi bilmesen buraya girmezdin herhalde... o yüzden gerekiz şeylere takılmanın anlamı yok...
    Cevapla
  • Kayhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Aksine...İmla hataları olan birisi ne cesaretle uluslararası konularda ahkam kesebilir..Git de bu fikirlerini kahvehanende kendin gibilere anlat..Burası senin platformun olama..Zır cahil..
    Cevapla
  • Bahri boncukcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir tağut....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı