Çin 'Batı adeti' diye Noel'i yasakladı

Çin’de bu yıl bazı okullar, öğrencilerin Noel arifesindeki etkinliklere katılmalarını yasakladı.

Çin 'Batı adeti' diye Noel'i yasakladı
Çin 'Batı adeti' diye Noel'i yasakladı
GİRİŞ 25.12.2014 16:15 GÜNCELLEME 25.12.2014 16:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Gerekçesi ise öğrencilerin kendi geleneklerini unutmasının önüne geçmek.

Çin medyasına göre, ülkenin kuzeybatısındaki Xian şehrinde bulunan Kuzeybatı Üniversitesi’nde, yasak kapsamında öğrencilerin sınıflarda kalması için sınırlama getirildi ve sınıflarda Çin kültürüne ait filmler gösterildi. Doğudaki Wenzhou şehrinde de eğitim bürosu, okullara, kampüslerinde Noel temalı etkinliklere ev sahipliği yapmamasını istedi.

Haberlerde, öğrencilerin bu karardan çok memnun olmadığı ve kendi eğlencelerine kendilerinin karar vermesi gerektiğini söylediği dile getiriliyor. Bazı okullardaki yetkililer ise öğrencilerini kendi kültürüne göre eğitme ve ‘Noel’in ticarileşmesinden uzak tutma hakkı olduğunu belirtiyor. 

Üniversite ve eğitim bürosu, bildiriler yayınlayarak, amaçlarının basit bir şekilde Çin’in geleneksel kültürünün ülkede popülaritesi artan Batının tatil ve eğlencelerinden korumak olduğu vurgulandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 6
  • Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Dinin ne diye sorulduğunda gururlanarak "müslümanım" diyen ben dahil herkese ibret olsun. Bir davan varsa dim dik duracaksın ve şu ne der bu ne der diye düşünmeyeceksin. Memlekette laiklikten bahsederler okullara, meydanlara cristmast - hiristiyan ağcı- yazıları yazılıp, milletin yaşam biçimleriyle oynadılar. Bu zihniyet bugün İstanbulun göbeğinde hiristiyan ağacı dikip, "dinlerine uygun olarakta din adamlarına" dualattırıyorlar. BAzılarıda bunlara destek olmayı utanmadan İslami bir duruş olarak pazarlıyorlar. Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yasaklansa. Hükümet bize karışamaz diye bir topluluk çıkar.
    Cevapla
  • haysin 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
  • R.ERGİN 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ve de ülkemizin tüm birimlerine ve bireylerine örnek olsun.
    Cevapla
  • ali kocabaş 9 yıl önce Şikayet Et
    batı özellikle son yıllarda azalan nüfus ve gelişmesi duran teknolojisi karşısında Çin'i kullanmak istiyor. eğer Hristiyan bir Çin olursa batı için çok iyi. ancak Hristiyan olmasa da batının işlerine ses çıkarmayan ve menfaat birliği olan Çin de işine gelir. batı bu konuda sinemayı çok iyi kullanıyor. cekicen filmlerinde gizli bir antlaşmayı sezebiliyor musunuz. batılıları kurtaran ve batının projelerine hizmet eden cekicen var ortada...genelde Asya batının hedefi şu an...Asyalı kahramanlar kötü, batılı kahramanlar iyi senaryolu filmler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi