148 Uygur Türkü'nün evine baskın

Doğu Türkistan'da Kaşgar kentinde geçen yıl emniyet güçlerinin, asayiş operasyonları kapsamında 148 baskın düzenlediği bildirildi.

148 Uygur Türkü'nün evine baskın
148 Uygur Türkü'nün evine baskın
GİRİŞ 27.01.2015 11:56 GÜNCELLEME 27.01.2015 11:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülkenin resmi yayın organlarından China Daily gazetesinin haberinde, Çin'in Doğu Türkistan Bölgesi'nde Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı Kaşgar vilayetinde, "bölge halkını tedirgin eden unsurlara karşı 148 noktaya baskın düzenlendiği" belirtildi.
Çin'in Afganistan ile Pakistan sınırı üzerinde bulunan ve Müslüman nüfusun yoğun olduğu Kaşgar vilayetinde, son yıllarda ''terör eylemlerinin arttığı" iddia edilerek vilayetin sıcak bir nokta haline geldiği öne sürüldü.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi başta olmak üzere ülkenin bazı yerlerinde patlama ve bıçaklı saldırı gibi olaylar Pekin yönetimi tarafından doğrudan "radikal gruplar" ile ilişkilendiriliyor ancak konuyla ilgili net bilgi verilmiyor.

Çin, son dönemde bölgedeki önlemleri artırırken, bölücüolduğu iddia edilen kişilerin gözaltı ve yargılanma süreçlerine ilişkin bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıyor, sadece verilen cezalar resmi medya aracılığıyla kamuoyuna duyuruluyor.

YORUMLAR 2
  • Yaman 9 yıl önce Şikayet Et
    Haber Cin diyor, polis Nepal polisi.
    Cevapla
  • mehmet göklü 9 yıl önce Şikayet Et
    nasilki amirika isarile sesini cikaramiyorsa türkiyede cine sessiz kaliyor onlarda bizden farki hem türk hemde müslüman allah yardimcimiz olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!