Kuzey Kore: Nükleer silah için hazırız

Kuzey Kore'nin Londra Büyükelçisi Hyun Hak Bong, ülkesinin tehdit altında hissederse nükleer silah kullanmaya hazır olduğunu söyledi.

Kuzey Kore: Nükleer silah için hazırız
Kuzey Kore: Nükleer silah için hazırız
GİRİŞ 21.03.2015 13:22 GÜNCELLEME 21.03.2015 13:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İngiliz Sky haber kanalına konuşan Hyun, Kuzey Kore'de nükleer silahlar bulunduğunu ve ülkenin bu silahları kullanmaya hazır olduğunu belirterek, "Hazırız. Bu nedenle, Kore yarımadasında bir kıvılcım alevlenirse bunun nükleer savaşa neden olabileceğini söylüyorum. Boş konuşmuyoruz. Nükleer silah saldırıları sadece ABD'nin tekelinde değildir" dedi.

Büyükelçi Hyun, "Bana Kuzey Kore'nin nükleer füze fırlatma kapasitesi olup olmadığını sorarsanız, 'evet, her zaman' yanıtını veririm" ifadesini kullandı.

''HAYVANLARDAN HİÇBİR FARKLARI YOK''

Ülkesindeki insan hakları ihlallerine ilişkin soruya da yanıt veren Kuzey Kore Büyükelçisi, bu iddiaların "hainler tarafından uydurulmuş hikayeler olduğunu" savundu. Hyun, "İnsanlarla hayvanlar arasındaki fark nedir biliyor musunuz? İnsanların vicdanı ve ahlakı vardır. Eğer vicdanları ya da ahlakları yoksa bir hiçlerdir, hayvanlardır. Bu nedenle biz bu kişilere hain hayvanlar diyoruz. Hayvanlardan hiçbir farkları yok. Hepsi insan artığı" diye konuştu.

Sky haber kanalı, büyükelçi ile yapılan röportajın, her yıl gerçekleştirilen ABD-Güney Kore askeri tatbikatına denk geldiğine dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    yorumcular tam kore uzmanı maşallah.kuzey körenin yaptığı tatbikatlardan haberleri yok heralde tek kutuplu dünya bitmiştir.abd efsanesi çöküyor yaşasın direniş hattı.
    Cevapla
  • halit 9 yıl önce Şikayet Et
    boş laflar bunlar
    Cevapla
  • alternatif yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    abd-iran düşmanlığını hatırlayın. şimdi kanka oldular. yani danışıklı dövüş. abd nin uzakdoğu hesaplarına bahane üretiyorlar.
    Cevapla
  • rasim 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kuzey korenin nükleer silahtan başka muhabbeti yok,adamlar rusya sayesinde iki tane atom bombası edinmişler yok efendim oraya atarım buraya atarım.bak bana sataşırsan atom bombası atarım haa,çocuk gibi.at bakalım sıkıyosa,sen amerikaya bir bomba atarsan amerika seni bomba manyağı yapar.yeryüzünden kuzey kore ırkını siler.
    Cevapla
  • vatandaşş 9 yıl önce Şikayet Et
    Tamamiyle blöf yapıyorlar önce aç karınları doyursunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü