Kim Jong Un'un nükleer oyunu

Denizaltından kıtalararası nükleer füze fırlattığını iddia eden Kuzey Kore'nin 'montaj'la dünyaya oyun oynadığı öne sürüldü.

Kim Jong Un'un nükleer oyunu
Kim Jong Un'un nükleer oyunu
GİRİŞ 29.05.2015 12:18 GÜNCELLEME 29.05.2015 14:08
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore denizaltıdan kıtalararası nükleer başlıklı füze fırlattığını iddia ediyor. Denizaltıdan yapılan nükleer füze denemesini Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un bizzat yönettiği görüntüler yayınlandı. Görüntülerin "montaj" olduğunu ileri süren uzmanlar, Kuzey Kore'nin nükleer pazarlıkta elini güçlendirmek için her zamanki oyunu yine sahnelediğini belirtiyor.

Kuzey Kore bu ay denizaltıdan balistik füze fırlatma denemesi yaptığını ve uzun süredir füzeye yerleştirilebilecek kadar küçük nükleer başlıklara sahip olduğunu açıkladı.

Kuzey Kore devlet ajansı KCNA tarafından yayınlanan görüntülerde, denizaltıdaki nükleer denemeyi bizzat Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un yönettiği görülüyor.

Batılı uzmanlar, Kuzey Kore devlet ajansı KCNA tarafından yayınlanan bu görüntülerin "montaj" olduğunu iddia ediyor. 

Video görüntülerinde, test edildiği iddia edilen kıtalararası balistik füze, deniz yüzeyinden gökyüzüne doğru fırlatılırken Kuzey Kore lideri Kim de, kurmaylarıyla birlikte takip ediyor.

Batılı uzmanlar, Kuzey Kore'nin denizaltıdan nükleer füze deneme kapasitesinin bulunmadığını, KCNA tarafından yayınlanan görüntülerin montaj olduğunu ileri sürüyor.

ESRARENGİZ PLATFORM

Havacılık uzmanları Markus Schiller ve Robert Schmucker, Kuzey Kore tarafından yayınlanan görüntüler üzerinde "çok ince bir çalışma" yapıldığını iddia etti. Uydu fotoğraflarına bakıldığında ise ortaya daha farklı bir görüntü çıkıyor.

Kuzey Kore daha önce de kıtalararası nükleer başlıklı füze denemesi yaptığını ileri sürmüştü. 

Denizaltıdan nükleer füze fırlatıldığı iddia edilen bölgede, denizin yüzeyinde bir platform bulunuyor. Kuzey Kore'nin balistik füzeyi bu platform üzerinde fırlattığı ve daha sonra görüntüleri çok ince bir montajlayarak, denizaltıdan fırlatılmış gibi gösterdiği ileri sürülüyor.

SUYUN HAREKETLERİ İNCELENDİ

Batılı uzmanlar, füzenin deniz yüzeyine çıktığı sırada suyun hareketi üzerinde de çalışma yaptı. Suyun hareketlerinde de, görüntünün "montaj" olduğunun açıkça görüldüğü iddia edildi.

Güney Kore ise, Batılı uzmanlardan farklı düşünüyor. BM Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) Kuzey Kore'nin denizaltıdan fırlatılan balistik füze denemeleri yaptığı iddiasının araştırılmasını talep eden Güney Kore, Kuzey Kore'nin nükleer ilerlemesinin "ciddiyetinin" farkında olduklarını dile getirdi.

"MONTAJ" YENİ "OYUN" ESKİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un Batı ile yapacağı olası nükleer müzakerelerde elini güçlendirmek için denizaltıdan balistik füze fırlatığı oyununu sahnelediği ve yine "montaj" görüntülere başvurduğu belirtiliyor. Kuzey Kore daha önce de defalarda "montaj" görüntü oyununa başvurmuştu.

Kuzey Kore'nin BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde balistik füze teknolojisi geliştirmesi yasak.

YORUMLAR 17
  • ali osman 8 yıl önce Şikayet Et
    yanı başında çin olmasaydı görürdü et kafa
    Cevapla
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    Sadece oradan mi avrupa da daha fazla var
    Cevapla
  • Sal 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğu toplumlarından sadece diktatör çıkar .
    Cevapla
  • hakkı kul 8 yıl önce Şikayet Et
    Kim Jong havalanma bilader saddamla kaddafiyi gördük yok uzun menzilli füzem var ankarayı vurabilirim diyordu mağrada köstepek gibi yakaladılar.kaddafide kazığı yedi malum hiç havaya girmeye gerek yok
    Cevapla
  • hakkı kul 8 yıl önce Şikayet Et
    dünyayı kandıramaz abd çok yakından takip ediyor uydudan herşeyi görüyordur.o kendini kandırmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer