Tayland Büyükelçiliği'nden yalanlama

Tayland'ın Ankara Büyükelçiliği, kapatıldığına ilişkin basında yer alan iddiaları yalanladı.

Tayland Büyükelçiliği'nden yalanlama
Tayland Büyükelçiliği'nden yalanlama
GİRİŞ 10.07.2015 17:06 GÜNCELLEME 10.07.2015 17:06

Tayland'ın Ankara Büyükelçiliği, kapatıldığına ilişkin basında yer alan iddiaları yalanlayarak, ziyaretçilerin güvenliği açısından kapatılan vize ve konsolosluk bölümünün şartlar normale döndüğü zaman tekrar açılacağını duyurdu.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, yazılı ve görsel basında, aynı zamanda internet haber sitelerinde büyükelçiliğin kapatıldığına dair bazı haberler yayımlandığı belirtildi.

"Büyükelçilik olarak normal şartlar altında açık olduğumuzu belirtmek isteriz" denilen açıklamada, sadece vize ve konsolosluk bölümünün 8 Temmuz itibarıyla ziyaretçilerin güvenliği açısından kapatıldığı vurgulandı.

TÜRK HÜKÜMETİNE TEŞEKKÜR

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konsolosluk bölümü büyükelçilik etrafındaki şartlar normale döndüğü zaman tekrar açılacak ve hizmet vermeye devam edecektir. Tayland Krallığı Büyükelçiliği etrafındaki durum, protestonun gerçekleştiği belli saatler dışında, sakin ve normal seyrindedir. Bu nedenle, Tayland Krallığı Büyükelçiliği olarak 8 Temmuz tarihinden itibaren büyükelçiliğin güvenliğini sağlama ve koruma anlamında hızlı ve uygun aksiyon alan tüm güvenlik güçlerine ve konuyla ilgilenen diğer Türk hükümeti görevlilerine teşekkürlerimizi sunarız."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak