Kuzey Kore ve Güney Kore anlaştı

Kuzey Kore ve Güney Kore, savaş nedeniyle ayrı düşen ailelerin buluşması için anlaşmaya vardı.

Kuzey Kore ve Güney Kore anlaştı
Kuzey Kore ve Güney Kore anlaştı
GİRİŞ 08.09.2015 13:51 GÜNCELLEME 08.09.2015 15:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güney Kore Birleşme Bakanlığından yapılan açıklamada, Seul ve Pyongyang'daki Kızıl Haç yetkililerinin, dün gece Kore sınırında bir görüşme yaptığı ve 20-26 Ekim'de ailelerin bir araya getirilmesine karar verdiği belirtildi.

Yarımadanın kuzey ve güneyinden 100 aile, Kuzey Kore'nin Kumgang Dağı bölgesinde buluşacak. Aileler, 2014'ün şubat ayında da aynı bölgede bir araya gelmişti.

Güney Kore ve Kuzey Kore, iki taraf arasında işbirliğini güçlendirmek amacıyla 25 Ağustos'ta anlaşmaya varmıştı.

İki tarafın temsilcileri, hem aileleri bir araya getirmek hem de iki ülkeyi de ilgilendiren meselelerin görüşüleceği üst düzey toplantıların en kısa sürede yapılması konusunda uzlaşmıştı.

Pyongyang yönetiminin anlaşmayı uygulamaya koyacağından şüphe duyan bazı uzmanlar, Kuzey Kore'nin 10 Ekim'de Kore İşçi Partisi'nin kuruluşunun 70. yıl dönümünde uzun menzilli füze ya da nükleer füze denemesinde bulunabileceğini ileri sürüyor.

Yakınlarıyla bir araya gelmek için kayıt yaptıran aileler ise Kuzey Kore'nin daha önceki bazı buluşmaları son anda iptal etmesi nedeniyle duydukları endişeyi dile getirdi.

Kuzey Kore'deki yakınlarından 1950-1953 yıllarındaki Kore Savaşı'ndan önce ayrı düşen ve sevdikleriyle bir araya gelmek için kayıt yaptıran yaklaşık 66 bin Güney Koreli bulunuyor. Bunların büyük kısmının 70 yaş üzeri olduğu sanılıyor.

Savaş nedeniyle ayrılan aileler, ilk kez 2000 yılında bir araya gelmişti. Şimdiye kadar yaklaşık 20 bin Koreli, yakınlarıyla yeniden buluşma fırsatı buldu.

YORUMLAR 1
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    daha önce defalarca söyledim yine söyleyeyim artistler :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri