Kim Jong-un’un başı kilolarıyla dertte

Kuzey Kore’nin tartışmalı lideri Kim Jong-un aşırı kiloları sebebiyle ciddi sağlık sorunları yaşadığı belirtildi.

Kim Jong-un’un başı kilolarıyla dertte
Kim Jong-un’un başı kilolarıyla dertte
GİRİŞ 28.09.2015 17:14 GÜNCELLEME 28.09.2015 23:37
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Abdurrahman KOÇ/Haber7

Uzun zamandır gündeme gelmeyen diktatör lider Kim Jong-Un, aşırı kilo ve tembellik hastalığına yakalandı. En son alınan bilgilere göre 32 yaşındaki genç lider şimdiden 130 kiloya ulaşmış durumda. Her ne kadar zayıf görünmemek için hastalığı dünyadan gizlense de sızan bilgilere göre Kim’in ciddi kalp, tembellik, bitkinlik gibi hastalıkları var.

SİNİR VE STRES ONU BU HALE GETİRDİ

5 yıl önce iktidara geldiğinde 100 kilo olan Kim, kilo vermek yerine alınca 130 kiloya ulaştı. Güney Kore ve Japonya’nın önemli gazetelerinin de yoğun olarak gündeme getirdiği haberde Kim’in özellikle 2013 yılında amcasının oğlu Chang-Song’u idam ettirdikten sonra stres yaptığı ve kilo almasındaki en büyük sebeplerden birinin bu olduğu belirtildi. 

The Japan Times gazetesi, yeme içmesine dikkat etmeyen, doktorlarını dinlemeyen liderin genç yaşta hayatını riske attığını yazdı. 2014 yılında kilo alımını durdurmak için midesine kelepçe taktırdığı ifade edilen diktatör liderin, bu tedaviye olumsuz yanıt verdiği, kilo almasının yanı sıra birçok hastalığa da yakalandığı bildirildi. 

HAYATİ TEHLİKESİ OLABİLİR

Doktorların tavsiyelerine kulak asmayan Kim Jong, aşırı sigara ve aklol tüketiyor. Şimdiye kadar birçok ameliyat geçiren Kim Jong-un bu şekilde devam etmesi halinde hayati tehlikeler yaşayabileceği belirtiliyor.

ESKİ AŞÇISI DA AÇIKLADI

İngiliz Daily Mirror gazetesinin geçtiğimiz yıl gündeme getirdiği haberde, Kim Jong-Un’un aşırı et, sigara ve alkol tüketmekten krize girdiği, karaciğerinde ve midesinde ciddi problemler olduğunu yazmıştı. 

13 yıl boyunca Kim’in babasının aşçılığını yapan ve 2011’de bu ülkeden ayrılıp Japonya’ya yerleşen Kenji Fujimoto, bir Japon gazetesine konu ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Aşçı, Kim’in yemeğe çok düşkün olduğunu, miktar ve sağlığına dikkat etmeksizin her türlü yemeğini tüketebildiğini söyledi.

PEYNİR HASTALIĞINA YAKALANMIŞTI

Geçtiğimiz sene gündeme bomba gibi düşen haberde Kim Jong’un’un çok sevdiği İsviçre’nin ünlü peyniri ‘Emmental’ yüzünden ciddia bir hastalığa yakalandığı ortaya çıkmıştı. İddiaya göre Fransızların 'delikli peynir' dedikleri emmental ile çocukluğunu geçirdiği İsviçre’de tanışan Kim Jong-un, çocukluğundan beri aşırı dozda emmental yemekten kilo alıyor.

'DEDESİNE BENZEMEK İÇİN ŞİŞMANLIYOR'

Kore Uluslararası Ekonomi ve Pollitika Enstitüsü’nden Cho Myung-chul bu durum için “Güney Koreliler için zayıf olmak önemlidir. Ama Kuzey Kore’de bunun tersine ‘kilolu olmak iyidir’ denir. Sanırım Kim Jong-un bilerek, dedesi Kim Il-sung’a benzemek için kilo almak istiyor” yorumunu yapmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 27
  • Erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ayda bir bu herifin haberini niçin yaparsınız anlamıyorum. Salağın teki...
    Cevapla
  • trabzonlliii 8 yıl önce Şikayet Et
    halkın açlıktan ölecek sende duba gibisin
    Cevapla
  • isimsiz 8 yıl önce Şikayet Et
    firavunlar nemrutlar hitler..senin gibi cok diktator gordu bu dunya..cehennem odunlari sizi
    Cevapla
  • fatih ekmekci 8 yıl önce Şikayet Et
    camız gibi olmuş yiye yiye.halkı açlıktan kurumuş gitmiş.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    tek şişman kuzey koreli galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı