Çin, Amerika'yı uyardı: İki kez düşün

Pekin yönetimi, ABD'yi Güney Çin Denizi'nde yoktan yere sorun çıkarmama konusunda uyardı.

Çin, Amerika'yı uyardı: İki kez düşün
Çin, Amerika'yı uyardı: İki kez düşün
GİRİŞ 27.10.2015 07:48 GÜNCELLEME 27.10.2015 07:55
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Şinhua ajansının haberine göre, başkent Pekin'de düzenlenen bir seminere katılan Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, bir gazetecinin "ABD'nin Güney Çin Denizi'nde, Çin'e ait adalara 12 deniz mili uzaklığındaki mesafeye savaş gemisi gönderme niyetinde olduğuna" ilişkin sorusunu yanıtladı.

Konuyu araştırdıklarını, bunun doğru olması durumunda ABD'nin eyleme geçmeden önce iki kez düşünmesini isteyen Vank Yi, ABD'ye düşüncesiz bir harekette bulunmama çağrısı yaptı.

ABD, Pekin yönetiminin Güney Çin Denizi'nde gemileri için yeni bir merkez ve olası uçak pistleri oluşturduğunu belirtirken, bu tesislere ne tür silah ve personel konuşlandıracağının henüz belli olmadığını kaydetmişti.

Tayvan, Çin, Brunei, Malezya, Vietnam ve Filipinler, Güney Çin Denizi'ndeki adacıkların hepsi ya da bir bölümünde hak iddia ediyor. Denizin petrol, doğalgaz ve balıkçılık açısından zengin kaynaklara sahip olduğu belirtiliyor.

Çin, Güney Çin Denizi'nin büyük bir bölümü üzerinde hak iddia ederken, toprak iddialarını güçlendirmek için denizde yapay adacıklar oluşturmakla suçlanıyor.

YORUMLAR 9
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın heleki bizim coğrafyadan uzakta düşmanları olması iyidir
    Cevapla
  • çağ 8 yıl önce Şikayet Et
    2016 yılında savaş büyük olasılık . Çin rusya suriye iran ___ ABD sudiler ingiltere . savaş başlarsa . kuzey korede abd yi vurur . güney kore de kuzey kore yi vurur . burada süpriz olan israili kim vurur . benim tahminim endenözya israili vurur .
    Cevapla
  • seko 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallah!
    Cevapla
  • İwannago 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim, türkiyenin batıya girmesinin sebepleri arasında siyasi yalnızlıktan kurtulmak , batıyla iyi geçinmek ve de Marshall dan gelen ödenekler tabi ki tuşlarına etkisi var ama abd izin vermedi zaten direk yardıma geldi unutma ö zaman dünya 2 kutupluydu
    Cevapla
  • Yorumcuya 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim, Rusiya ile Çinin 4209 km sınır hattı bulunuyor. Savaş uçaklarını Türkiye'ye konuşlandırma nedeni de Çin'e Rusyadan gelecek yardımı engellemekmi? Türkiye NATO ya zaten rus (sovet) korkusundan girmedimi? ABD,Rusiya,Çin gibi güclerin karşısında nə yazık ki bir sinek kadar Türkiyemiz zayıf (ne yazık ki). Fillerin savaşında ot olmamağa gayret etmemiz lazım. Onların bir birini kırması müslümanlara zarar deyil, yarar sağlar!
    Cevapla
  • Feyzullah ÇAKMAK 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah yakın zamanda Çin ABD rusya büyük şavaş yaşar üçü de biter yıkılır..
    Cevapla
  • musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Unuttuğun birşey var eğer böyle bir savaş olursa nükleer füzeler yüzünden dünya biter yaşanacak bir yer kalmaz eee biz nerde yaşayacağız uzayda mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!