Çin Komünist Partisi yetkilisine şok

Çin Komünist Partisi'nin başkent Pekin'deki üst düzey yetkilisi hakkında soruşturma açıldı.

Çin Komünist Partisi yetkilisine şok
Çin Komünist Partisi yetkilisine şok
GİRİŞ 11.11.2015 09:28 GÜNCELLEME 11.11.2015 09:28

ÇKP Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu, "ciddi disiplin ihlali" yaptığı gerekçesiyle Lu Şiven hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Komisyon ayrıca, Çin Yönetişim Akademisi'nin (CAG) eski Başkan Yardımcısı Hı Ciaçıng'ın siyasi disiplin ihlalinin yanı sıra ve soruşturmalara karışma ve engel olma suçlarından ÇKP'den ihraç edildiğini açıkladı.

Diğer yandan, dün de Şanghay Belediye Yardımcılığı ve Şanghay Serbest Ticaret Bölgesi Direktörlüğü görevini yürüten Ay Baocun'un disiplin ihlali şüphesiyle soruşturma altına alındığı kaydedilmişti.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkede artan yolsuzluğun ülkeyi ve partiyi kaçınılmaz bir sona götüreceği konusunda ÇKP politbüro üyelerini uyararak, "tüm partinin tetikte olması talimatını vermiş ve yolsuzluğu, partinin hayatta kalmasına karşı bir tehdit olarak gördüğünü" açıklamıştı.

Şi'nin ülkedeki yolsuzluğa karşı başlattığı mücadele kampanyasıyla ÇKP Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu ve bölgesel birimleri 2012'den bu yana tüm ülkede 75 milyon ÇKP üyesini araştırdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...