Tayland Başbakanı o otobüsleri yasakladı

Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha geçen yıl yaşanan kazalar sebebiyle iki katlı otobüsleri yasaklama kararı aldığını açıkladı.

Tayland Başbakanı o otobüsleri yasakladı
Tayland Başbakanı o otobüsleri yasakladı
GİRİŞ 07.01.2016 09:41 GÜNCELLEME 07.01.2016 09:43

Tayland Başbakanı, 2015 yılı içerisinde iki katlı otobüslerin yaptığı özellikle devrilme kaynaklı kazalarda yüzlerce vatandaşın hayatını kaybetmesi ve bir çoğunun da yaralanması sebebiyle yeni iki katlı otobüslerin kaydının yapılamayacağını ilan etti.

Hali hazırda kullanımda olan iki katlı otobüsler içinde sıkı testler ve katı kurallar getirileceği, bu testleri ve kriterleri karşılamayan iki katlı otobüslerin ise geri dönüşü olmaksızın hizmet dışı bırakılacağı bildirildi.

Ayrıca Ulaştırma bakanı Arkhom Termpittayapaisith mevcut toplu taşıma arçaları için 2017 sonuna kadar, yeni hizmete başlayacak araçlar içinde 25 Ocak tarihine kadar GPS takılması zorunluluğu getirildiğini söyledi. 

Ulaştırma bakanlığının takip sistemine bağlanılan tüm toplu taşıma araçları bakanlık tarafından kontrol edilecek ve dikkatsiz sürücüler tespit edilecek. 2016 yılı içerisinde dikkatsiz sürücülere ağır cezalar verilmesi bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi