Çinli sanatçıdan dünyaya Aylan Kurdi mesajı

Çinli sanatçı Ai Weiwei, göçmen krizine dikkat çekmek için geçen yıl cesedi Bodrum sahillerine vuran Aylan Kurdi pozunda fotoğraf çektirdi.

Çinli sanatçıdan dünyaya Aylan Kurdi mesajı
Çinli sanatçıdan dünyaya Aylan Kurdi mesajı
GİRİŞ 01.02.2016 17:42 GÜNCELLEME 01.02.2016 17:42

Washington Post gazetesinin haberine göre, Yunanistan'ın Midilli adasında çekilen fotoğraf Hindistan'daki bir sanat fuarında açılacak serginin bir parçası olacak.

Suriyeli çocuk Aylan Kurdi'nin cansız bedeni geçen yılın Eylül ayında kıyıya vurmuş, cesedin fotoğrafı tüm dünyada büyük yankı yaratmıştı.

Ai Weiwei'i Aylan Kurdi pozunda, kumsaldaki çakıl taşlarına uzanmış bir şekilde gösteren siyah beyaz fotoğrafı Rohit Chawla çekti.

Fotoğraf sanat fuarında sergilenmenin yanı sıra, sanatçının vereceği bazı mülakatlara da eşlik edecek.

Fotoğraf sosyal medyada da tartışma yarattı.

Twitter'da birçokları fotoğrafı "etkileyici" bulduklarını yazarken, bazı kullanıcılar bunu "tuhaf bir fikir" diye niteledi.

Modern sanatın en önde gelen sanatçıları arasında sayılan Ai Weiwei göçmen sorunu hakkında farkındalık yaratmak amacıyla, bu ayın başlarında sık sık göçmen teknelerinin geldiği Midilli adasında bir atölye açmıştı.

Ai Weiwei geçen hafta da, göçmenlerin üzerindeki değerli mallara el koymayı planlayan Danimarka'yı protesto için bu ülkedeki sergisini kapattı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı