Kim Jong Un: Küle çeviririm

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Seul’un Pyonyang’a meydan okuması halinde Güney Kore’yi küle çevirmekle tehdit etti.

Kim Jong Un: Küle çeviririm
Kim Jong Un: Küle çeviririm
GİRİŞ 25.03.2016 12:01 GÜNCELLEME 25.03.2016 12:20
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore Merkez haber Ajansı’nın (KCNA) aktardığına göre, büyük topçu tatbikatına katılan Kim’in ‘hedef’inde Güney Kore vardı. Kim, Güney Kore’nin Kuzey Kore’ye meydan okuması halinde ‘düşman kardeşi’ni ‘çöpe ve küle’ çevirmeye ‘yemin etti.’ Haberde ayrıca, Kim’in de katıldığı tatbikata, Güney Kore’nin başkenti Seul’deki devlet binalarına düzenlenecek saldırıların simülasyonlarının da dahil olduğu aktarıldı.
Kim’in bu açıklamaları ABD ve Güney Kore’nin ortak tatbikatının başlamasının hemen ardından gelmesiyle de dikkat çekti. Zira geçen hafta Pyongyang yönetimi, Güney Kore ve ABD'nin bölgede geniş kapsamlı ortak tatbikat başlatmasına sert tepki göstermiş, Washington ile Seul hükümetlerine karşı nükleer silah kullanabileceği uyarısında bulunmuştu.

Kuzey Kore ayrıca, geçen hafta Sukchon kentinden iki orta menzilli Rodong balistik füzesi fırlatmıştı. Fırlatılan ilk füze, 800 kilometre mesafe aldıktan sonra Japon Denizi'ne düşmüştü. İlkinden 22 dakika sonra yine Sukchon kentinden fırlatılan ikinci füzenin, 17. kilometrede radardan kaybolduğu bildirilmişti. Seul ise orduya Pyogyang'ın provokasyonlarıyla mücadele etme talimatı vermişti.

YORUMLAR 50
  • hakkı kul izmir 8 yıl önce Şikayet Et
    Küçükken külkedisini çok izlemiş galiba herkesi küle çeviriyorda kendiside kabağa dönerse şaşırmayın
    Cevapla
  • tachiwaza 8 yıl önce Şikayet Et
    Salıverin küçük enişteyi..
    Cevapla
  • ilhan kara 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun adama kimse koreye saldırmayı düşünmüyor rakipler hep önlem almakla meşkul.biz çinden füze bile alamadık amerikanın baskısından:
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    kuzey kore niye bukadar haber konusu oluyor? Bize ne kim jong dan. Her ay düzenli olarak bu adamın yaptıklarına bakıyoruz. Bişey dikte ediliyor gibi. Kuzey kore nere güney kore nere türkiye nere abd nere.
    Cevapla
  • galaxy 8 yıl önce Şikayet Et
    şımarık çocuk dediğini yapabilir fakat sonrasında kendi de çöpe dönüşecektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!