Kuzey Kore: ABD kendi sonunu hazırlıyor

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri, ABD'nin tepkisine rağmen, daha geniş kapsamlı ve modern nükleer silah üretimine devam edeceklerini açıkladı.

Kuzey Kore: ABD kendi sonunu hazırlıyor
Kuzey Kore: ABD kendi sonunu hazırlıyor
GİRİŞ 08.06.2016 10:04 GÜNCELLEME 08.06.2016 10:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Çin-ABD Stratejik ve Ekonomik Diyalog Toplantıları'nda, Pyongyang'ın nükleer silah üretmedeki amaçlarına yönelik Washington ve Pekin'in yaptırımları sürdürme konusunda kararlı olduğunu belirtti.

Kerry'nin "Kuzey Kore'yi nükleer silah sahibi bir ulus olarak kabul etmeyecekleri" sözlerine karşılık, Kuzey Kore'den "daha geniş kapsamlı ve modern nükleer silah üretmeye devam" açıklaması geldi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı ve Komünist Parti'nin Üst Düzey yetkililerinden Ri Su-yong, Çin ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, ülkesinin nükleer gelişmelere ara vermeden devam edeceğini kaydetti.

"ABD kendi sonunu hazırlıyor"

Ülkenin resmi yayın organı Rodong Sinmun gazetesinde yer alan makalede de Pyongyan'ın nükleer faaliyetlerini ara vermeden sürdüreceği belirtilirken, "Saldırgan güçler nükleer silahla saldırmadığı sürece Kuzey Kore bu silahlarını kullanmama sözü veriyor." iddasında bulunuldu. Washington'ın dış politikasının da eleştirildiği makalede, ABD'nin "kendi sonunu hazırladığı" ileri sürüldü.

YORUMLAR 5
  • Jvk 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence kuzeykore kendi sonunu hazirliyor....
    Cevapla
  • boşver 7 yıl önce Şikayet Et
    bu çatlaklar yapabiliyorsa biz niye yapamayalım? Bizim düşmanımız çok daha fazla ve hepsinde var.Rusya,İran,İsrail,ABD....
    Cevapla
  • gerçek 7 yıl önce Şikayet Et
    keşke şu nükleeri biz de yapsak, içişlerimize bu kadar karışamazlardı.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylemiş.Amerika uyguladuğı çifte standartlar yüzünden sonunu hazırlıyor.Her geçen yıl amerikanın sonuna az kalıyor mesajı mantıklıdır. Kuzey kore düğmeye bastığı anda,düşman toz duman olacaktır.
    Cevapla
  • HALİL 7 yıl önce Şikayet Et
    düşman toz duman olacaktır..bu söz ne demek..Dünyada Kapitalist ülkelerin ellerindeki Nükleer silahların toplamı..Dünyayı insansız bırakır. Herkez toz duman olur.Kuzey Kore solda sıfır kalır..İnterneti aç bak kimim silahları fazla ve tesir güçlerine bak..Allah göstermesin..Çok vahim çok..Ah kardeşim ah..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!