Kuzey Kore'de roket motoru denemesi

Kuzey Kore yeni bir roket motoru denemesi yaptı. Ülkenin lideri Kim Jong Un, uydu fırlatılmasına hazırlanılması talimatı verdi.

Kuzey Kore'de roket motoru denemesi
Kuzey Kore'de roket motoru denemesi
GİRİŞ 20.09.2016 17:42 GÜNCELLEME 20.09.2016 17:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore'nin resmi KCNA ajansının haberinde, Kim Jong Un'un, ülkenin kuzeybatısında Sohae Uzay Merkezi'nde senkron bir uyduyu fırlatacak taşıyıcı bir roketin çok güçlendirilmiş motorunun kara denemesini bizzat yönettiği belirtildi.

Haberde, Kim'in, "düşmanlar katı yaptırımlarla Kuzey'i baskı altına almaya alışırken" bilim adamlarına ve yetkililere uydunun mümkün olan en kısa sürede fırlatılmasına yönelik hazırlıkların tamamlanması talimatı verdiği kaydedildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Jeon Ha-kyu, denemenin, yeni bir uzun menzilli füze için geliştirilen bir motorla yapıldığına inanıldığını açıkladı.

Kuzey Kore, 9 Eylül'de 5. nükleer denemesini yapmıştı. Bunun üzerine Güney Kore ve ABD'li yetkililer Kuzey'e daha fazla yaptırım uygulanacağını duyurmuştu. Güney Kore ordusu bunun, Pyongyang yönetiminin yaptığı en büyük nükleer deneme olduğunu ve 10 kilotonluk güce sahip denemenin 5,3 büyüklüğünde bir yer sarsıntısını tetiklediğini açıklamıştı.

YORUMLAR 2
  • u.aslan 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun batının anladığı dilden bi tek bu adam konuşuyo
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    roket motoru bir yana, araç motorunu daha yapamadık !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı