Gerilim artıyor! ABD tespit etti

ABD Pasifik Kuvvetler Komutanlığı (PACOM) Kuzey Kore’nin yeniden füze denemesi yaptığını açıkladı.

Gerilim artıyor! ABD tespit etti
Gerilim artıyor! ABD tespit etti
GİRİŞ 14.05.2017 08:00 GÜNCELLEME 14.05.2017 08:02
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

 PACOM’dan yapılan yazılı açıklamada Kuzey Kore’nin Hawaii yerel saatine göre 10.30’da bir füze fırlattığını tespit ettikleri kaydedildi.

Açıklamada “Füze Kusung yakınlarından fırlatıldı ve Japon Denizi'ne düştü. Füzenin türü ile ilgili değerlendirme devam etmektedir ancak uçuşu kıtalararası balistik füzenin uçuşuyla uyuşmuyor.” ifadeleri yer aldı. 

ABD’nin Pyongyang’ın tehditlerine karşı müttefikleri Japon ve Güney Kore’nin yanında olduğu ifade edilen açıklamada söz konusu füzenin Kuzey Amerika için herhangi bir tehdit teşkil etmediği belirtildi. 

BEYAZ SARAY AÇIKLAMA YAPTI

Kuzey Kore’nin balistik füze denemesi ile ilgili bilgilendirilen ABD Başkanı Donald Trump’ın füzenin Rusya topraklarına yakın düştüğünü ve Moskova’nın bundan memnun olmasını tahayyül edemediğini ifade ettiği bildirildi. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı bir açıklamada, “Füze Rus topraklarına bu kadar yakın düşmüşken, Rusya’ya Japonya’dan daha yakın bir mesafede, (Trump) Rusya’nın bundan memnuniyet duymasını tahayyül edemiyor.” ifadesi kullanıldı.

Pyongyang’ın “açık tehdidini” uzun süredir ortaya koyduğunu ifade edilen açıklamada “Bu son provokasyon bütün uluslara Kuzey Kore’ye karşı daha güçlü yaptırımlar uygulama konusunda bir çağrı olsun" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • Iman 6 yıl önce Şikayet Et
    Delisin melisin bir tane nukler fize firlat ABD ye gozunun yagini yiyeyim.Ama onlar atacak nasil ki japona attilar.Hadi derdini alayim once davran.
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Dinsizin hakkından imansız gelirmiş derler bu adam conilere saldırsada Müslüman lar biraz huzur bulsa
    Cevapla
  • dadas 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Yahudiler ölmeli....
    Cevapla
  • okan 6 yıl önce Şikayet Et
    cunku amerka asya ulkerinde guc kaybediyor gucunu korumak icin koreyi vurmaya tehdit ediyor vurusa cin korenin arkasinda. asya ulkerini savasa sokup silah satmayi pilanliyor nasil yemende siileri gizlice egiti sunnilere saldirip arap ulkerine milyor dolalar silah satti, aynisini ,
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    japonyaya atom bombası atan adamlar şimdi müttefikimiz japonya diyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?