Çin'de büyük gövde gösterisi!

Hong Kong'un yeni lideri Çin'e bağlılık yeminini ederek göreve başladı

Çin'de büyük gövde gösterisi!
Çin'de büyük gövde gösterisi!
GİRİŞ 01.07.2017 14:12 GÜNCELLEME 02.07.2017 02:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bölgenin ilk kadın lideri Carrie Lam'ın göreve geldiği bugün eski bir İngiliz kolonisi olan Hong Kong'un Çin'e geri verildiği tarih... Hong Kong'un İngiltere'den Çin'e geri verilmesinin yirminci yılında Çin'in her yerinde kutlamalar düzenlendi. Kutlamalara balıkçılar dahil ülkedeki hemen hemen her tekne destek verdi. Ama diğer taraftan Hong Kong'ta binlerce kişi Çin karşıtı gösterilerle sokaklara taştı.

Hong Kong'un yeni lideri Carrie Lam, Çinyönetimine bağlılık yemini ederek görevine başladı. 

Hong Kong'un ilk kadın lideri olan Lam, "Hong Kong'u halkının hayatından hoşnut olarak yaşayacağı bir yer yapmayı amaçladığını" söyledi.

Eski bir İngiliz kolonisi olan Hong Kong'un  Çin'e geri verilmesinin 20. yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla Hong Kong ve Çin'de bir çok yerde kutlamalar düzenlendi. 

Hong Kong tek ülke iki sistem yöntemiyle yönetiliyor. Bölge içişlerinde bağımsız, dışişleri ve savunma alanlarında Çin'e bağlı Sivil toplum örgütleri Çin Komünist Partisinin Hong Kong'daki demokrasi ve evrensel değerlere karşı olduğu gerekçesiyle Pekin hükümetinin müdahalelerini protesto ediyor. Binlerce kişi Çin karşıtı sloganlarla Lam'ın yemin etmesinin ardından sokakalara akın etti. 

Pekin hükümetine yakın olan Carrie Lam, bölge halkının yoğun eleştirilerine hedef olmuştu.

Kapitalist ekonomi modeli ve üst seviyede özerklik yapısını koruması koşuluyla Hong Kong'u 1997 yılında İngiltere'den devralan Çin, Hong Kong liderinin halk tarafından seçilmesi yerine, kendi belirlediği adayların oylanacağı bir sistemle bölgenin liderini seçiyor. Halk ise kendi liderlerini kendileri seçmek istiyor.

Bölgedeki gözlemciler Çin hükümetinin Hong Kong üzerindeki etkisini sürekli artırdığını belirtiyor. 

YORUMLAR 2
  • serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    hong kong da iki tane sistem var . ingiltere kendini saglama aldi . kagit üzerinde yeni sahibi cin gözüksede önemli deyil , asil sahib ingiltere
    Cevapla
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Çin yeni abd olacak siyonistler çin e yöneldi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı