Japonya'dan sert Kuzey Kore açıklaması

Japonya, Güney Kore'nin Kuzey Kore ile "askeri diyalog" teklifine karşı "Şu an Kuzey Kore ile diyalog değil, baskı zamanı." dedi.

Japonya'dan sert Kuzey Kore açıklaması
Japonya'dan sert Kuzey Kore açıklaması
GİRİŞ 18.07.2017 02:00 GÜNCELLEME 18.07.2017 02:00

Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı, Basın ve Kamu Diplomasisi Genel  Müdürü Norio Maruyama, Dışişleri Bakanı Fumio Kishida'nın BM Genel Sekreteri  Antonio Guterres ile görüşmesinden önce New York'ta gazetecilere açıklama yaptı.

Kuzey Kore'yle diyalog için diyalog yapılmasının anlamsız olduğunu  savunan Maruyama, "yaptırımların başarılı olduğunu görmeliyiz." ifadesini  kullandı.
 
Maruyama, Güney Kore Savunma Bakanlığının, Kuzey Kore'nin kıtalar  arası balistik füze denemesinden sonra gerginliği azaltmak için cuma günü  Panmunjom sınırındaki ateşkes köyünde toplantı önerisini küçümsemediklerini ancak  Japonya'nın Kuzey Kore'yi masaya getirmek için Pyongyang yönetimi üzerinde  baskının artırılmasından yana olduğunu belirtti.
 
"Baskı zamanı"
 
Japonya'nın var olan BM Güvenlik Konseyi kararlarının tam  uygulanmasını istediğini aktatran Maruyama, "Kuzey Kore'yi masaya getirmek için,  şu an diyalog zamanı değil, baskı zamanı." diye konuştu.
 
Maruyama, Kuzey Kore'ye karşı petrol ambargosu gibi daha sert  tedbirler alınması gerektiğini isteyerek, Kuzey Kore'nin Çin'den petrol aldığına  işaret etti.
 
Bakan Yardımcısı Maruyama, Japonya'nın Çin ile Rusya'dan daha fazla ve  yapıcı rol almasını istediğini belirterek, Kuzey Kore misafir işçilerinin  yasaklanması, Kuzey Kore gemilerinin tüm limanlarda yasaklanması ve çok güçlü  ticaret kısıtlamalarının getirilmesi çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!