Resmen duyurdular! Filistin'e bir destek daha

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan tam bağımsız ve egemen Filistin'i desteklediklerini söyledi.

Resmen duyurdular! Filistin'e bir destek daha
Resmen duyurdular! Filistin'e bir destek daha
GİRİŞ 23.12.2017 08:59 GÜNCELLEME 23.12.2017 09:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Şinhua ajansı haberine göre Bakan Vang, başkent Pekin'de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın özel temsilcileri Ahmet Majdalani ve Nabil Shaath ile bir araya geldi.

İki devletli çözümü benimsediklerini belirten ve bu konuda uluslararası topluma harekete geçme çağrısı yapan Vang, "Filistin sorunu ortada kökleşmiş bir sorundur. Bu sorun çözülmeden Ortadoğu'da barış sağlanamaz." ifadelerini kullandı.

Bakan Vang, sıkı bir şekilde, 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan tam bağımsız ve egemen Filistin'i desteklediklerini ifade etti.

 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda ABD'nin tehditlerine rağmen kabul edilen Kudüs kararının sadece uluslararası toplumun fikir birliğindeki kesin tavrı yansıtmadığını vurgulayan Çin Dışişleri Bakanı, bu kararın ayrıca Ortadoğu'da barış sürecinin hızlandırılması için de bir çağrı anlamına geldiğini kaydetti.

Vang, son olarak, Filistin halkına birleşmeleri, sorunları diyalog ile çözmeleri, BM'nin rolünü bu konuda rolünü artırmaları ve barış çağrısı için seslerini yükseltmeleri çağrısında bulundu.

Özel temsilciler Majdalani ve Shaath ise Çin'in Filistin halkına olan desteği için teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • İsmail 6 yıl önce Şikayet Et
    Önce doğu türkistan türklerine bir stati verin bizde doğu Türkistani doğu türkistan türklerinin.başkenti.görüyoruz
    Cevapla
  • Hüseyin Akkaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Haberin içinde önemli bir nokta var; DOĞU KUDÜS olayı. Çin de DOĞU KUDÜS şartını koymuş, bu açık ve net bir şekilde Kudüsün geri kalanının İtraile ait olduğunu tescil anlamını gelmektedir. Aferin çin vs. diyoruz ama bu noktayı gözden kaçırıyoruz, aynı yanlışı İİT da yaptı.
    Cevapla
  • Ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    Bm oylamasında nerdeydin abd arkasınamı saklandın.. Sonla desdekliyoruz diyorsun Önce oy kullan sonra desdekliyoruz de Cocukmu aldatıyon
    Cevapla
  • Vénus hottentote 6 yıl önce Şikayet Et
    Ismail ağa, hoşuna gitmeyebilir ama Çin Filistin için evet oyu verdi ..
    Cevapla
  • Bravo 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun sana Vang gardas :))
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    osmanli rumuzlu murat zirvalamayi birak sen nerde yasiyorsun halkin refah duzeyi her sene yukseliyor askeri ucret dahi 1500 duzeyinde, nerdeyse az cok ev de her fert maas aliyor halkin eline verilen kredi bir saatta devlet sildim dese silinecek miktar kredi dedigin devletin ve is adamlarinin kullandigi kredi milyarlarca dolar onunda karsiligi merkez bankasinda rezerv olarak yatiyor bu ulkeye o kadar cok operasyon cektiler hala dimdik ayakta sen uc kurusun hesabini yapamiyon murat efendi birde zirvalamaya kalkiyon susta alim sansinlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri