Tüm dünyayı tedirgin eden açıklama:Kanında bulundu

Güney Kore medyası Kuzey Kore'den bu yıl Güney'e kaçan askerlerden birinin kan dolaşımında şarbon antikorlarına rastlandığını açıkladı.

Tüm dünyayı tedirgin eden açıklama:Kanında bulundu
Tüm dünyayı tedirgin eden açıklama:Kanında bulundu
GİRİŞ 28.12.2017 05:56 GÜNCELLEME 28.12.2017 05:59
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İddia, Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füzelerinin (ICBM) başlıklarına şarbon koyma denemeleri yapmaya başladığı yönündeki bir başka iddianın ardından geldi.

Güney Kore merkezli Channel A televizyonunun adı açıklanmayan Güney Koreli bir istihbarat yetkilisine dayandırdığı haberine göre, bu yıl Kuzey Kore'den Güney'e kaçan askerlerden birinin kan dolaşımında şarbon antikorlarına rastlandı.

 

'KAÇAN ASKER ŞARBONA KARŞI BAĞIŞIKLIK GELİŞTİRMİŞ'

İstihbarat yetkilisi askerin şarbona karşı bağışıklık geliştirdiğini de belirtti. Ancak haberde askere şarbona karşı aşı mı yapıldığı yoksa askerin şarbon bakterisine maruz mu kaldığı konusunda net açıklama yapılmadı.

Bu yıl 12 Haziran, 18 Haziran, 13 Kasım ve 20 Aralık olmak üzere 4 Kuzey Kore askeri Güney'e kaçmıştı.

Haberde bu askerleden hangisinde şarbon antikoruna rastlanıldığı da belirtilmedi.

GÜNEY KORE ORDUSU HENÜZ ŞARBON AŞISI GELİŞTİRMEDİ

Şarbon hastalığına yol açan şarbon bakterisine maruz kalanların yüzde 80'i antibiyotik kullanmaz ya da aşı olmazlarsa 1-2 gün içinde hayatını kaybedebilir.

Son olay Güney Kore'de henüz ordunun şarbon aşısı geliştirmemesi nedeniyle endişeye yol açtı.

Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü Choi Hyun-soo, Seul'ün elinde henüz şarbon aşısı olmadığını doğrulayarak ordunun '2019 sonu itibariyle' şarbon aşısı geliştirmesini beklediğini açıkladı.

'KUZEY KORE KITALARARASI BALİSTİK FÜZELERİNE ŞARBON YERLEŞTİRME DENEMESİ YAPIYOR' İDDİASI

Son açıklama Japonya merkezli Asahi gazetesinin Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füzelerinin (ICBM) başlıklarına şarbon koyma denemeleri yapmaya başladığını öne sürmesinin ardından geldi.

Gazeteye konuşan Güney Kore ishbarat bağlantılı bir  kaynak "Kuzey Kore ICBM'lerin Dünya'nın atmosfere yeniden girdiğinde oluşan 7.000 santigratlık derece ya da daha üstü seviyede şarbon bakterilerinin hayatta kalıp kalmayacağını anlamak için sıcaklık ve basınç dayanıklılığı denemeleri yapıyor" dedi.

YORUMLAR 12
  • Ertuğrul 1 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD çok korunaklı (ABD ajanlarından) K.Koreyi terörle yorup hükmedemeyince İstilalarını meşrulaştırmak için bahane arıyor.Aşağıda arkadaşların dediği gibi korku ekip para biçmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • ilkmektepli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Amerika tarafından dünya medyasına servis edilen haberler.. Öğrenin artık bunları..Hatırlayın bir zamanlar bizim medyamız bol bol Saddam ,Kadddafi haberleri yazıyordu. Kime hizmet etti o haberler. ?
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    basinin gucu kullanilarak kamu oyu olusturmada her turlu yontem uygulaniyor bir askerin kaninda sarbon yok bagisiklik kazanmis yok nukluer silaha sarbon takilacakmis butun bunlar abd teror devletinin kuzey koreye saldirmasi icin uretilen bahanelerin alt yapisi icin uydurulan masallar kore soyle kore boyle derken abd teror devlet saldirdiginda dunyanin hic bir ulkesi milleti karsi cikmasin hazirligi irak icinde saddam nukluer silah yapiyor diktator diyerek saldirdi kimse karsi cikmadi abd teror devleti isgale asla son vermiyor bolgeyi terk etmiyor.
    Cevapla
  • coşkun. 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD nerdesin korkak.lar ABD nin eski gücü kalmadı anca güçsüzün depesine çöker yiyse kuzey kore orda gitsene ....
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    yine şeytan ilaç satmak bahanesiyle yeni bir oyun peşinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar