Kuzey Kore'den tarihi hamle!

Kuzey Kore Meclis Başkanı Kim Yong-nam'ın, PyeongChang Kış Olimpiyatları'na katılacak kafileye başkanlık etmek üzere Güney Kore'ye gideceği açıklandı.

Kuzey Kore'den tarihi hamle!
Kuzey Kore'den tarihi hamle!
GİRİŞ 05.02.2018 07:40 GÜNCELLEME 05.02.2018 07:42
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Güney Kore Birleşme Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Pyongyang yönetimi, ülkeyi yurt dışındaki törenlerde temsil eden Kuzey Kore Meclis Başkanı Kim'i 22 kişilik kafileye başkanlık etmek için Güney Kore'ye göndereceği bilgisini Seul yönetimi ile paylaştı.

Açıklamada ayrıca, Kuzey Kore yönetiminin dün 140 kişiden oluşan Samjiyon Sanat Grubu'nu da feribotla Güney Kore'ye göndermeyi teklif ettiği kaydedilirken, sanat grubunun geleceği güzergaha yönelik istişarelerin sürdüğü belirtildi. Kim Yong-nam'ın gönderilmesi, son yıllarda Kuzey Kore tarafından Güney Kore'ye yapılan en üst düzey ziyaret anlamı taşıyor. Kuzey Kore'den geçen hafta Güney Kore'ye gönderilen 8 kişilik bir heyet, 2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatları için oluşturulan tesisler ve konaklama alanlarında incelemelerde bulunmuştu.

 

 

İki ülke heyetleri, 20 Ocak'ta Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) gözetiminde anlaşmaya varmıştı. Anlaşmaya göre, Kuzey Kore'den sporcuların katılması ve iki ülke sporcularının olimpiyat töreninde aynı bayrak altında yürümesi kararlaştırılmıştı. Kore Yarımadası'nda ABD ile Güney Kore'nin ortak askeri tatbikatlar yapması ve Pyongyang yönetiminin nükleer füze denemeleri ile yaşanan gerginlik, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yeni yıl mesajında Güney Kore'de düzenlenecek kış olimpiyatlarına heyet gönderilebileceğini belirtmesi ve bu konuda Seul yönetimi ile görüşmelere açık olduklarını ifade etmesiyle azalmaya başlamıştı.

YORUMLAR 19
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi ya. Komşumla iyi geçinirsem, ABD ye gerek kalmaz. Aynısını bizde yapmalıyız. Tüm komşularımızla iyi geçinirsek, ABD burada tutunamaz.
    Cevapla
  • Alican 6 yıl önce Şikayet Et
    Eee amerikanın kuzey kore üzerinden dünyaya pompaladığı felaket senaryo hayallerine çomakmı sokuldu?..
    Cevapla
  • alper____x___ 6 yıl önce Şikayet Et
    terör detekcisi abd ingitere israil ve ab olmsa dünya dahda güzel olçak
    Cevapla
  • ahmet kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    kuzey korede mi yoksa güney korede mi yaşamak isterseniz diye sorsak.. burda kuzey kore severlerden hiç kimsenin kuzey koreyi tercih edeceğini sanmam..
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    güzel gelişme... yakinda birlesirler guclu bir devlet olurlar insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti