Çin metrosunda 'pes' dedirten görüntü!

Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinde yeni açılan metro seferlerinde küçük bir kız çocuğuna metronun içine idrarını yaptırtan kadın pes dedirtti.

GİRİŞ 25.11.2012 11:01 GÜNCELLEME 25.11.2012 12:52

Çin'in mikro bloglarında paylaşılan görüntülerde, eyaletin merkezi Hangzhou şehrine açılan ilk metro hattındaki deneme seferlerinde, tuvaleti gelen küçük bir kız çocuğunu metronun içinde idrarını yaptıran yaşlı kadın ülke gündemine yerleşti.
Dünyanın en hızlı gelişen ülkesinde yaşanan bu olay, Çinli mikroblog kullanıcılarının tepkisini çekti. Görgü kurallarına uyulması çağrısı yapan kullanıcılar, özellikle toplu taşıma araçlarında bu tür eylemlerden kaçınılması gerektiğine vurgu yaptı.

Yeni nesil metroların içerisinde de umumi tuvaletlerin bulunduğuna dikkat çeken kullanıcılar, özellikle kırsal kesimden şehre göç eden halkın eğitilmesi konusuna önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

TRAFİĞİ HAFİFLETECEK

Hangzhou'daki trafik sıkışıklığını hafifletmek için açılan ve toplu taşımanın yüzde 40'ını oluşturacak metro hattının uzunluğu 48 kilometre ve günlük 287 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. 8,7 milyonluk şehirde açılan metro, 3,85 milyar dolara mal oldu. Şehirde 2020'ye kadar toplam uzunluğu 375 kilometre olacak 10 metro hattı yapılacak.
Hongkong merkezli MTR şirketiyle ortaklaşa yapılan metro hattındaki yolcu ücretleri 2 ile 8 yuan (0,32-1,3 dolar) arasında değişiyor.

EKSİ 40 DERECEDE ÇALIŞACAK TREN GELİYOR

Öte yandan Çin'in soğuk bölgelerinden kuzeydoğudaki Heilongjiang eyaletinin merkezi Harbin şehrinde de ilk metro hattı 4 yıllık çalışmanın ardından gelecek yıl açılacak ve bu hat ülkenin ilk soğuğa dayanıklı metrosu olacak. 17,47 kilometre uzunluğundaki hatta 18 istasyon bulunacak ve günlük 215 bin yolcu taşınacak. Her biri 120 metre uzunluğundaki vagonlar saatte 35 kilometre hızla gidecek ve içinde ısıtma sistemi bulunacak.

Öte yandan Harbin'i, Liaoning eyaletinin sahil şehri Dalian'a bağlayan 921 kilometre uzunluğundaki demiryolunda hizmet verecek CRH380B tipi hızlı tren hattı da gelecek sene açılacak. Hızı saatte 350 kilometre olarak tasarlanan trenin taşıma süresi toplam 4 saat olacak. Eksi 40 dereceye dayanıklı olacak tren, çetin hava şartlarına karşı da dayanıklı olarak geliştirildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı