Türkiye'nin ilk yerli uydusu kontrollü çalışıyor

Türksat, Türkiye'nin ilk yerli mini haberleşme test uydusu "3USAT"ın kontrollü şekilde çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Türkiye'nin ilk yerli uydusu kontrollü çalışıyor
Türkiye'nin ilk yerli uydusu kontrollü çalışıyor
GİRİŞ 02.05.2013 19:49 GÜNCELLEME 02.05.2013 19:49

Türksat'ın internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, 26 Nisan 2013 Cuma günü Türkiye saati ile 07.13'de Çin'in Jiuquan şehrinden uzaya gönderilen, Türkiye'nin ilk yerli tasarım ve üretimi alçak yörünge haberleşme uydusu 3USAT, kontrollü olarak çalışmalarına devam ediyor.

Uydu, yörüngesine yerleştikten sonra ilk sinyal Avrupa üzerinden geçerken alındı ve internette yayınlandı. Alçak yörüngede hareket eden tüm uydular gibi dünyanın çevresini kutuplardan dolaşan ve sürekli olarak batıya doğru hareket eden uydu üzerinden ilk test haberleşmesi, ABD üzerindeyken bölgede bulunan amatör telsizciler tarafından yapıldı ve internet üzerinden paylaşıldı.

Türkiye Amatör Telsiz ve Radyo Teknolojileri Derneğinin internet sayfasında yayınlanan açıklamada ise 3USAT uydusunun kontrol merkezleri tarafından takip edildiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

"3USAT uydusu, ülkemizdeki uydu ve uzay teknolojileri konusunda bilgi ve tecrübe elde etmek, insan kaynağı yetiştirmek maksadıyla geliştirilmiş ve gerçekleştirilmiş bir proje olup hedefine başarıyla ulaşmıştır. Planlandığı şekilde çalışmaktadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!