Uydular tamam Afrika da Türk dizisi izleyebilecek

Türksat 4A şubatta, 4B ise mayısta fırlatılacak. Bu sayede Türkiye, 2014 yılında TV yayınlarını ve haberleşme sinyallerini Afrika'nın tamamına ulaştıracak.

Uydular tamam Afrika da Türk dizisi izleyebilecek
Uydular tamam Afrika da Türk dizisi izleyebilecek
GİRİŞ 25.11.2013 07:24 GÜNCELLEME 25.11.2013 07:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yeni uyduları uzaya fırlatılmaya hazır. 2011 yılında Japonya'da yapımına başlanan uydular tamamlandı. Şu anda test aşamasında olan ‘Türksat 4A' ve ‘Türksat 4B' uyduları önümüzdeki yıl şubat ayında ve mayıs ayında uzaya fırlatılacak. Böylece yeni uydular sayesinde Türkiye, 2014 yılında TV yayınlarını ve haberleşme sinyallerini Afrika'nın tamamına ulaştıracak. Türk ve Japon mühendisler tarafından ortak yapılan Türksat 4A ve Türksat 4B uyduları tamamlandı. 2 uydunun yapım, fırlatma ve sigorta maliyetinin toplamı 571 milyon dolara (yaklaşık 900 milyon lira) mal olurken Türksat AŞ'nin gözlem ve denetiminde üretilen uyduların yapımında 15 Türk mühendis görev aldı. İlk olarak yapımına başlanan Türksat 4A, 5 ton ağırlığa sahip ve 42 derece doğu yörüngesinde görev yapacak. 4A uydusu Türkiye'nin yanı sıra Kuzey Afrika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya'yı kapsayacak. 4B uydusu ise 43 kanala ev sahipliği yapacak. 4B uydusu 50 derece doğu yörüngesinde görev alacak ve Türksat 4A gibi Kuzey Afrika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya'yı kapsama altına alarak internet hizmeti de verebilecek. Öte yandan 4B uydusu Türkiye'nin karasal altyapı üzerinden internet götürülemeyen bölgelerine ve bazı komşu ülkelere uydu aracılığıyla ucuz genişbant internet sağlayacak.

Fırlatma öncesi testler başladı

4A uydusu fırlatma öncesi uzay şartlarına uyumluluk testleri olarak bilinen uydu fonksiyonel ve çevresel testlerine başlandı. Bu testleri mühendisler 3 ay gibi bir sürede tamamlayarak 2014 yılının şubat ayında uzaya fırlatacak. 4B uydusu ise tamamlanmak üzere ve yakın bir süreçte uydunun test çalışmalarına da başlanarak yine 2014'ün mayıs ayında fırlatılması için hazır hale getirilecek.

YORUMLAR 2
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Amaç:. Afrikalıları kendimize çekeceğiz. Kıyamet savaşında Müslümanların birlik olması lazım. Aslında çok iyi bir haber.
    Cevapla
  • burak yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Yandın Afrika. Bahtın ne karaymış Afrika. Desene iyice yoldan çıkıcan. Bi taraftan açlık bir taraftan hayasız Türk dizileri.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası