Cygnus kargo gemisi yola çıktı

Cygnus özel kargo gemisi yaşanan bir dizi sorunun ardından üç hafta gecikmeyle uzay yolculuğuna başladı.

Cygnus kargo gemisi yola çıktı
Cygnus kargo gemisi yola çıktı
GİRİŞ 10.01.2014 22:57 GÜNCELLEME 10.01.2014 22:57

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nden (NASA) yapılan açıklamada insansız uzay roketi Antares'in taşıdığı Cygnus kargo gemisinin dün NASA'nın Virginia'daki üssünden başarıyla fırlatıldığı kaydedildi.

Cygnus'un Aralık ayı ortasında fırlatılması planlanıyordu. Ancak ilk erteleme Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) soğutma pompalarından birinin bozulması nedeniyle yaşandı. Ardından Cygnus'un yolculuğu geçen salı günü havanın çok soğuk olması, çarşamba günü ise güneşte meydana gelen büyük bir patlamanın ardından oluşan güneş fırtınası nedeniyle ertelendi.

Yaklaşık bin 200 kilogram ağırlığında ikmal ve bilimsel deney malzemesi taşıyan Cygnus'un pazar günü Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenmesi bekleniyor. Cygnus kargo ünitesi, yaklaşık 1 ay sonra istasyondan ayrılarak atmosfere geri dönecek ve yok olacak.

NASA, uzay mekiği programını sonlandırmasının ardından, Uluslararası Uzay İstasyonu'na seferleri özel şirketlere devretmişti. Cygnus'un yolculuğu özel bir kargo gemisinin Uluslararası Uzay İstasyonu'na beşinci misyonunu oluşturuyor.

Dw

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar