Dünyanın ikizinde yaşam! Beklenmeyen gelişme

Dünya’ya en çok benzeyen ve ‘’Süper Dünya’’olarak tanıtılan gliese832c ‘nin atmosferi Gök Bilimcileri, hayal kırıklığına uğratabilir.

Dünyanın ikizinde yaşam! Beklenmeyen gelişme
Dünyanın ikizinde yaşam! Beklenmeyen gelişme
GİRİŞ 03.07.2014 14:59 GÜNCELLEME 03.07.2014 15:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz yıl gök bilimcileri ‘’Dünya’ya en çok benzeyen gezegen’’ sloganıyla bir keşif yapmıştı. Gezegen avcısı Kepler uydusunun son keşfi olan gliese832c adlı gezegen, Bilim insanlarını heyecanlandırmıştı.

Hayat olabileceği düşünülüyordu

Gezegenin, bulunduğu yıldız sisteminde yaşanabilir bölgede yer aldığı ve sıvı suya sahip olma ihtimalinin bulunduğu belirtilmişti. Gök bilimciler, Dünya’dan 1.5 kat büyük olan ve bu sebeple ‘süper-Dünya’ olarak tanımlanan gezegenin, okyanuslara da sahip olabileceğini ifade etmişti.

Yıldızdan gelen ışınların yüzeyinde aşırı sıcaklığa neden olmadığı, böylece sıvı suyun varlığına izin verdiği mesafede yer alıyor. Bu mesafenin kapsadığı alan, gök bilimde ‘Goldilocks Bölgesi’ yani Yaşanabilir Alan olarak biliyor.Ve Dünya'dan 16 Işık yılı Uzaklıkta bulunuyor.

Atmosferi ile ilgili muamma...

Ancak gezegenin tahmin edilenden çok daha sıcak olabileceği ve süper Dünya'dan çok Süper Venüs olabileceği belirtiliyor.

Gliese 832C'nin atmosferinde henüz hangi kimyasalların olduğu bilinmiyor. Bu nedenle gezegenin su içerip içermediği bilgisi de mevcut değil.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizim dünyamız bize yeter, tekki kendimiz harab etmeyelim !. dünyamıza benzeyen yoktur tahminimce, bazı bilimciler herşey tesadüfen gelişti deselerde Rabbimizin isteğiyle olmuştur hepsi !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?