Mars'a gidecek roketin testi başıyor

NASA'nın Mars görevi için hazırlanan roketi, 2018 yılında test yolculuğuna başlıyor.

Mars'a gidecek roketin testi başıyor
Mars'a gidecek roketin testi başıyor
GİRİŞ 29.08.2014 09:04 GÜNCELLEME 29.08.2014 09:04

Dünyanın en güçlü roketi, insanları Mars'a götürmek için tasarlandı. Ama önce uzun süre test edilecek.

Bildiğiniz gibi NASA, son yıllarda dikkat çekici bir çalışmaya daha imza attı. İnsanoğlunun en çok merak ettiği gizemlerden bir tanesidir Mars gezegeni. Acaba Mars'ta hayat var mı, orada yaşanabilir mi, yeni bir koloni kurulması için uygun mu? Yıllardır birçok çalışma yapıldı, hatta geçtiğimiz yıllarda Mars'a bir keşif robotu da yollandı ve çalışmalar, Mars'a bir insanın gidebilmesinin de mümkün olduğunu gösteriyor.

NASA'DA DEV KIZIL GEZEGEN PROJESİ

Uzmanlar, 2030'lu yıllarda Mars'a bir uzay aracı yollamayı planlıyor. Bu aracın içinde insanlar da olacak ve böylelikleilk kez Mars yüzeyine insanlar ayak basmış olacak. İşte bunun için çalışmalar hızla sürüyor ve 2018 yılında da cidditestler gerçekleştirilecek. Bu testlerde roket ve uzay aracının özellikleri ayrı ayrı gözden geçirilecek. İşe öncelikle 70 ton kaldırma kapasitesiyle başlanacak, finalde bu rakam 130 tona ulaşacak.

İlk 3 SLS roket fırlatılması için 7 milyar doları aşkın para harcanırken, yapılan bu çalışmalar için harcanacak toplam para ise 12 milyar dolar civarında.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!