İnsanlık için tarihi gün!

"Rossetta" Uzay Aracının, kuyrukluyıldız üzerine "Philae" adlı bir araç indirmesiyle, insanlık için tarihi bir gün yaşanacak.

İnsanlık için tarihi gün!
İnsanlık için tarihi gün!
GİRİŞ 11.11.2014 16:02 GÜNCELLEME 12.11.2014 16:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rosetta bir kuyruklu yıldızdan ilk bilgileri iletecek. Rossetta'nın Dünya'dan yüz milyonlarca kilometre uzaklıktaki bu cisme ulaşması 10 yıldan fazla bir süre ve 7 milyar kilometreden daha uzun süren bir yolculuk gerektirdi.

ESA (Avrupa Uzay Ajansı) tarafından inşa edilen robot uzay sondası,Güneş Sistemi’deki 10 yıllık yolculuğun sonunda 6 Ağustos 2014 tarihinde kuyruklu yıldıza ulaştı.
O zamandan beri Rosetta uzay aracı, kuyruklu yıldızın çevresi ve çekirdeği hakkında bilgi topluyor.

Ancak 12 Kasım 2014 tarihinde, Rosetta’nın Philae isimli aracı kuyruklu yıldızın yüzeyine inip arazide çalışmaya başlayacak, kuyruklu yıldızın yüzeyinden görüntü alıp dünya ile paylaşacak, örnek toplayacak. Bilim insanlarının aya inişten çok daha karmaşık olduğunu söyledikleri bu nefes kesici uzay görevi Twitter'dan da saniye saniye takip edilecek.

Her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda Rossetta, "Philae" kondusunu 12 Kasım sabahı Türkiye saati ile 10.35'te kuyrukluyıldızdan 22,5 kilometre uzaklıktan bırakacak. Philae'nin yüzeye inişi ise yaklaşık 7 saat sürecek.

ROSETTA'DAN İLK HABER AKŞAM SAATLERİNDE GELECEK

Bu sırada Rossetta ile Dünya arasındaki mesafe 500 milyon kilometreden fazla ve ışık hızı da sonlu olduğu için, Rossetta'dan gelen sinyaller, 28 dakika 20 saniye gibi bir sürede Dünya'ya ulaşacak. Bu nedenle Türkiye saati ile 17.35 dolayında gerçekleşecek inişten sonra saat 18.00'de Rosetta'dan ilk haber alınabilecek.


Pek çok televizyon kanalı ve ESA TV de uzay bilimlerindeki bu tarihi anı naklen yayınlayacak. Ayrıca iniş www.esa.int/rosetta ve www.dlr.de internet sitelerinden de canlı yayınlanacak.

İnsanlığın uzay serüveni açısından bir kilometre taşı olacak bu önemli olayla ilk kez bir kuyrukluyıldız, çok yakından tanınma imkanına kavuşacak.

Rossetta'nın Dünya'dan yüz milyonlarca kilometre uzaklıktaki bu cisme ulaşması 10 yıldan fazla bir süre ve 7 milyar kilometreden daha uzun süren bir yolculuk gerektirdi. Yarın akşam, Rossetta Philae kondusunu 67P/Churyumov-Gerasimenko üzerine indirdiğinde insanlık ilk kez bizden bu kadar uzaklıktaki bir uzay görevini başarıya ulaştırmış olacak.

YORUMLAR 5
  • hayyam 9 yıl önce Şikayet Et
    millet hergün açlıktan ölüyor bebekler katlediliyor bunlar gereksiz işler peşinde yani bir kuyrukluyıldızdan ölçüm alsan ne olur almazsan ne olur marsa gitsen ne olur gitmezsen ne olur önce otur dünyadaki meseleleri çöz sonra uzayla ilgilenirsin...
    Cevapla
  • anlamsız 9 yıl önce Şikayet Et
    sizin gibi insanar oldukça kıtlıkda çıkar açlıkta
    Cevapla
  • Bur Dem 9 yıl önce Şikayet Et
    o işle bu iş ayrı meseleler canım açlıktan ölünüyor diye bilim adamları yas tutup işi mi bıraksın? ona çare kurumlar da var onlar iş yapacak
    Cevapla
  • Naim 9 yıl önce Şikayet Et
    aramizdaki teknoloji farkina bakarmisiniz? 80 senedir resmen yatmis bizim devlet erkanlarimiz, daha yolun basindayiz , durmak yok yola devam teknoloji devrimi de gelecektir....
    Cevapla
  • Nizâmülmülk 9 yıl önce Şikayet Et
    biz de yerli bir oto yapalımdayız daha, hatta yapalımmı yapmayalımmı biraz daha mı nazlansak tayız, maalesef, Hindistanın Mars etrafında uydusu var, 80 fırın ekmek yememiz lazım ülke olarak, hayırlısıyla bir yerli otoyla başlayabilsek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi