Uzaya ilk kahve makinesi gönderildi

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda göreve başlayan İtalyan astronot Samantha Cristoforetti, uzay istasyonuna ilk kahve makinesini de götürdü.

Uzaya ilk kahve makinesi gönderildi
Uzaya ilk kahve makinesi gönderildi
GİRİŞ 25.11.2014 09:12 GÜNCELLEME 25.11.2014 09:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

42'inci Keşif Görevi'nin ikinci grubunu oluşturan bir kozmonot ve iki astronot, dün başlayan görevlerinde önemli ilklere de imza attılar. 

UUİ'de görev alan ilk İtalyan kadın astronot olarak tarihe geçen Samantha Cristoforetti, aynı zamanda uzay istasyonuna ilk kahve makinesini götüren isim oldu. Rus Anton Shkaplerov ve ABD'li Terry Virts'in yer aldığı mürettebat, aynı zamanda uzay istasyonuna ilk kez hayvar taşıyan isimler oldu. 

UUİ'ye 24 Kasım sabahı TSİ 04.29'da ulaşan Cristoforetti, Shkaplerov ve Virts, Soyuz TMA-15M kapsülünde her biri 30 gr hayvar içeren 15 kutu getirdi. Bir kozmonot ve iki astronot hayvarın yanı sıra elma, portakal ve domates, dondurulmuş süt ile siyah çay da getirdi. 

UZAYDA İLK KAHVE KEYFİ

42'inci Keşif Görevi'yle menüsü oldukça genişleyen UUİ'nin en önemli eklentisi, şüphesiz 20 kg ağırlığındaki espresso makinesi oldu. 

İtalyan kahve üreticisi Lavazza ve mühendislik firması Argotec tarafından üretilen kahve makinesi, aylar önce basına tanıtılmıştı. 

Cristoforetti, Shkaplerov ve Virts'in görevleri Mayıs 2015'te sona erecek. 

KAYNAK: EL CEZİRE
YORUMLAR 1
  • Nusret 9 yıl önce Şikayet Et
    Turk astronot giderse ya cigkofte tepsisi ya da mangal goturur :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı