Philae uzay madenciliğinin kapısını araladı

Kuyruklu yıldıza inmeyi başaran Philae bir hayal olarak görülen Asteroit madenciliğinin imkansız bir düşünce olmadığını kanıtladı.

Philae uzay madenciliğinin kapısını araladı
Philae uzay madenciliğinin kapısını araladı
GİRİŞ 26.11.2014 14:20 GÜNCELLEME 26.11.2014 16:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fuat Öner'in haberi

Tam 10 yıl önce 2 Mart 2004 tarihinden Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından uzaya gönderilen Rosetta uzay aracı Philae isminde taşıdığı mini uzay aracını 12 Kasım 2014 tarihinde kuyruklu yıldızın üzerine indirmeyi başarmıştı. Güneş enerjisi ile çalışan Philae gölgede kalması sonucu kendini şarj edemeyerek pili tükenmiş ve belkide bir daha hiç uyanmamak üzere uykuya dalmıştı. Philae uyku dalmış ola da projenin başaralı olması bir çok açıdan ilklerin yaşanmasını sağladı. Avrupa Uzay Ajansı'nın bu başarısı gelecekte madencilik sektöründe dengeleri alt üst edecek Uzay Madenciliğinde ilk adım oldu.

UZAY MADENCİLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ
Uzay madenciliği; Asteroitlerden ve dünyaya yakın küçük gezegenlerden hammadde çıkarılması ve dünyaya gönderilmesi üzerine bir düşünce. Uluslararası bir çok firma bunun üzerinde yıllardır çalışıyor. 

Bir uzay aracının kuyruklu yıldıza ulaşması ve üzerine uzay aracı indirmesi Asteroit madenciliğinin ilk adımı olarak nitelendiriliyor.

Rosettea projesinin
bilim, uzay teknolojileri ve Uzay Madenciliği için çok önemli bir gelişme olduğunun altı çizen Türk Gökbilimci Prof. Dr. Ethem Derman,  "Asteroid madenciliği çok önemli bir konu, işin içinde özel şirketler olduğu gibi RUYA ve NASA da var. Bu işi ilk gerçekleştiren iyi bir fırtına koparacak. O nedenle canla başla çalışıyorlar. Rosetta projesi bu o konuda gerçekten bir ilk adım. Dolayısıyla olmaz gibi bakılan projenin ne kadar da olur olduğu ortaya çıktı." dedi.

Kuyruklu yıldızdan yayılan esrarengiz şarkı

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • KTURAN 9 yıl önce Şikayet Et
    başarısızlıklarını açıklayamadıkları için bu yönteme başvuruyorlar. oysa tam bir fiyasko çıktı 10 yıl beklentiden sonra ney imiş efendim şarzı bitmiş bırakın buy ayakları
    Cevapla
  • Rıdvan 9 yıl önce Şikayet Et
    İyide oradan buraya elle tutulur bişey mi gönderdi de biz duymadık!
    Cevapla
  • fakirmucit 9 yıl önce Şikayet Et
    mümkün ama dikkat edilirse o geminin oraya ulaşması 10 yıl sürdü.. maden elde edecek teknolojisi olsa bile onu saflaştırıp dünyaya göndermek de şu an ki teknoloji seviyesiyle 10 yıl daha sürer .. 20-25 yıllık bir süre .. değer mi ? belki okyanusların dibinde çok daha zengin ve ulaşılabilir maden yatakları işletmecisini bekliyor. Birde arz talep dengesi meselesi var .. herhangi bir madeni çok miktarda üretirseniz değeri düşeceğinden karlı bir yatırım olmaktan çıkması riski de var.. anlayacağınız çetrefilli bir mesele :)
    Cevapla
  • mehmethalis 9 yıl önce Şikayet Et
    Balina ların çıkardığı seslere benziyo.
    Cevapla
  • Uzay madenciliği 9 yıl önce Şikayet Et
    İlerleyen zamanda dünyadaki madenler tükendiğinde elbette bir yolunu bulup kuyruklu yıldızlardaki madenleri elde edecekler. Ama biz yine bunu izleyeceğiz ve o madenleri para ile satın alacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…