Göktürk-2 uydusu 2. yılını tamamladı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde verilen bilgiye göre, Göktürk-2'nin 2. yılını tamamladığı bldirildi.

Göktürk-2 uydusu 2. yılını tamamladı
Göktürk-2 uydusu 2. yılını tamamladı
GİRİŞ 22.12.2014 11:57 GÜNCELLEME 22.12.2014 11:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin uzaydaki gözü ve yüksek çözünürlüklü ilk Milli Keşif-Gözetleme Uydusu Göktürk-2, dünya etrafındaki kutupsal yörüngesinde 2. yılını 18 Aralık 2014 tarihi itibarıyla tamamladı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde verilen bilgiye göre, Göktürk-2'nin 18 Aralık 2012'de Çin Halk Cumhuriyeti'nden uzaya gönderildiği anımsatıldı.

2. YILINI TAMAMLADI

"Türkiye'nin uzaydaki gözü ve yüksek çözünürlüklü ilk Milli Keşif-Gözetleme Uydusu Göktürk-2'nin, dünya etrafındaki kutupsal yörüngesinde 2. yılını 18 Aralık 2014 tarihi itibarıyla tamamladığı" belirtilen bölümde, şunlar kaydedildi:

"İki yıllık süre içerisinde dünyanın çeşitli bölgelerinden görüntüleme yapılarak, yaklaşık 11 milyon kilometrekare genişliğinde bir alan kapsanmıştır.

İHTİYAÇLARI KARŞILADI

Kapsanan bu alanın yaklaşık 2 milyon kilometrekare kısmı ise Türkiye'dedir. Bu süreç içerisinde Türk Silahlı Kuvvetlerinden, kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerden gelen talepler çerçevesinde yaklaşık yarım milyon kilometrekare genişliğindeki görüntü ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır."

YORUMLAR 1
  • aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    göktürk 1 nerde?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış