Bilim adamlarını heyecanlandıran keşif

İngiliz bilim adamları, Güneş sisteminin "minyatür bir versiyonu" olarak tanımladıkları çok eski bir sistem keşfetti.

Bilim adamlarını heyecanlandıran keşif
Bilim adamlarını heyecanlandıran keşif
GİRİŞ 28.01.2015 19:39 GÜNCELLEME 28.01.2015 19:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İngiliz bilim adamları, Güneş sisteminin "minyatür bir versiyonu" olarak tanımladıkları çok eski bir sistem keşfetti.

BBC'nin haberine göre, Kepler teleskobunun verilerini inceleyen Birmingham Üniversitesi'nde görevli bilim adamları, çekim etkisinde beş gezegen bulunan bir yıldızın varlığını ortaya çıkardı.

Haberde, 117 ışık yılı uzaklıktaki bu güneş sisteminin 11,2 milyar yıl önce oluştuğu, Kepler-444 adı verilen yıldız ve gezegenlerinin Dünya'dan iki buçuk kat daha yaşlı olduğu kaydedildi.

Bilim adamları, büyüklükleri Merkür ve Venüs arasında değişen beş gezegenin yıldız etrafındaki dönüşlerini, "Dünya'nın 10 gününe eşdeğer sürede tamamladıklarını" açıkladı.

Keşif ekibinde yer alan Tiago Campante, türünün bilinen eski bir örneği olan güneş sistemin, "galaksideki antik yaşamı" aydınlatabileceğini söyledi.

Campante, gezegenlerin yıldıza olan uzaklıkları göz önünde bulundurulduğunda yaşam olasılığının ortadan kalktığını ifade ederken, keşfin Dünya büyüklüğündeki gezegenlerin benzer bir antik yıldızın etrafında dönüyor olabileceğini gösterdiğine dikkati çekti.

Keşif, ayrıca evrenin bilinen 13,8 milyar yıllık tarihinin büyük bölümünde Dünya'ya benzer gezegenlerin var olduğu anlamına geliyor. Kepler teleskobuyla 2009 yılından bu yana çok sayı gezegen keşfedildi.

YORUMLAR 10
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar hic merak etmeyin bir gun dunyanin tek hakimi biz olacagiz. Butun insanlik kafasini kullanip uzayda cirit atacaklar, dunyada tek biz kalacagiz. Bu kafayla durum bu.
    Cevapla
  • policemen 9 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna heyecan yapmasınlar. 117 ışık yılı uzaklıktaki güneş sisteminin kime ne faydası var. Bugün en hızlı araçlarıyla yola çıksalar, bilmem kaç trilyon yıl sonra anca varacakları yeri görüp niye seviniyorlar anlamadım. Ekmek almaya parası olmayan bir adamın, günde 30 kuruş biriktirsem 117 trilyon yıl sonra mercedes fabrikası satın alırım deyip heyecan yapması gibi birşey.
    Cevapla
  • Aydın, Orhan 9 yıl önce Şikayet Et
    böyle düşünürsek gelişemeyiz
    Cevapla
  • GeceYarisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Al iste tipik musluman zihniyeti. Onemli olan ne kadar uzaklikta oldugu degil, bulunmus olmasi. Bugun o uzaklikta bir yeri kesefedenler, yarin o uzakliktaki yere en kisa surede nasil gidilecegini calisir oturur bulur. muslumanlarsa sabahtan aksama kadar bati ile dalga gecelerler....
    Cevapla
  • ÖMER 9 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin gardaslarım bizler nezaman ki islamin özündeki ilme tesvik ruhunu yakalarsak yani gercek müslümanlar olursak bin yıl önce olduğu gibi yine avrupaya fizigi de kimyayı da matematiği de felsefeyi de kisacasi medeniyeti de vel hasil ne kadar ilim varsa hepsini öğrenip öğretebiliriz. Yeter ki gerçek müslümanlar olalım...
    Cevapla
  • icraat sahibi 9 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapma icraata başla bence. Çünkü ne geldiyse başımıza laf ebelerinden geldi. Ne hikmetse bu laflari edip icraat ortaya koyamayanlar yüzünden bu haldeyiz diye düşünüyorum ben de...
    Cevapla
  • ali fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    batı keşfediyor ediyor. bizde seyrediyoruz ne olacak bu islam dünyasının hali FİZİK ilmine ne zaman önem vermeye başlayacağız....
    Cevapla
  • Bozkurt 9 yıl önce Şikayet Et
    "O hem iki doğunun, hem iki batının Rabbidir. O halde Rabbinizin nimetlerinden hangi birini inkâr edebilirsiniz?" (Rahman, 55/17-18)
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    islam dünyası diyosun zamanında dedelerimiz rasathaneler kurarak güneş sistemini keşfetdiler bu güneş sistemini camilerde minberlerin yanlarına resmetdiler ey tarihine sahip cık bilmedende konuşma
    Cevapla
  • gökyüzü 9 yıl önce Şikayet Et
    kardaş sen bugünden başla fizik araştırmalarına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı