Dünyanın kızılötesi görünümü

NASA'ya ait meteoroloji uydular, Kızılötesi ışınlar altında Dünya'nın hızlandırılmış görüntüsünü elde etmek için kullanıldı.

GİRİŞ 01.02.2015 00:33 GÜNCELLEME 01.02.2015 00:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dünya'yı iki farklı konumdan gözlemleyen GOES-13 ve GOES-15 uydularına ait görüntüler, gezegenimizin kızılötesi ışınlar altındaki görünümünü ortaya çıkarmak için kullanıldı. Victoria Üniversitesi öğrencisi James Tyrwhitt-Drake, 30 Kasım 2014 ile 26 Ocak 2015 tarihleri arasında çekilen görüntüleri hızlandırılmış video haline getirdi.

Kızılötesi ışınlar altında elde edilen görüntüler, Dünya'nın sürekli hareket halindeki bulutları ve su buharının karmaşasını gözler önüne seriyor. Dünya'nın yüzeyinde daha aydınlık görülen kısımlar, uzaya daha fazla kızılötesi ışının saçıldığı bölgeleri temsil ediyor.

Videoda her saniye, Dünya üzerinde geçen 21 saate denk geliyor.

YORUMLAR 7
  • atilla 9 yıl önce Şikayet Et
    yaratanin buyuk bir mucizesi,ben o yonunden baktim. cam fanusun ici surekli canli ve kayniyor,atmosfer olmasa bu olyalar olmiycakti veya atmosferde delik acilsa dunyada yasam felakete donusecek gibi duruyor...
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    uydunun (goes-13) enstrumani 6,6 micronda cekebildigi özellik bu. dünyanin bu su buhari durumunu 5 ila 8 micron arasinda tespit edilebilinir eger düzgün enstruman mevcut ise. meteosat sateliti 6,2 ve 7,3 micronda su buhari resmi cekebiliyor. böylece degisik kizil ötesi spektrallarda cekilen dünya resimlerini rgb (red-green-blue) kombinasyonunda kullanabilir imkanina sahibiz. bu rgb kombinasyon sayesinde seviri storm (firtina), dust (toz), fog (sis) ve ice (buz) olan belirtileri ortaya cikarabiliyoruz.
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    vardir onunda mutlaka bir bildigi ve ona göre bir sebebi. Amin demek dille bir dogulugu tasdik etmek demekdir. eger oda öyle söylüyorsa sagolsun :)
    Cevapla
  • Haluk Tek 9 yıl önce Şikayet Et
    Dua ediyorsun zannetmiş. :) Bilenlerle bilmiyenler bir olmuyor.
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    anlamadim. neye Amin diyrsoun ? eumetsat sayesinde tüm ülkeler bu teknolijiyi kullanabiliyor. eumetsat'a Türkiye üye ve bu servisi kullaniyor ztaen yillardir. ruslar bile bu teknolojiyi kullaniyor.
    Cevapla
  • xyz 9 yıl önce Şikayet Et
    AMİN
    Cevapla
  • TALHA 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne gereksiz bir haber :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor