ABD'li gökbilimciler uzaya mesaj gönderecek

Amerika merkezli SETI Enstitüsü’nde görevli gökbilimcilerin planına göre, yaşam belirtileri yüksek olan gezegenlere sinyal gönderilecek.

ABD'li gökbilimciler uzaya mesaj gönderecek
ABD'li gökbilimciler uzaya mesaj gönderecek
GİRİŞ 23.02.2015 13:43 GÜNCELLEME 23.02.2015 13:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yıllar yılı kafaları karıştıran ‘’Evrende yalnız mıyız?’’ sorusuna hala bir cevap bulunamadı. Bu sorunun gereksiz uzadığını ve bir çözüme ulaşması gerektiğini savunan gökbilimciler, uzaya mesaj göndermeyi planlıyor. 

Amerika merkezli SETI Enstitüsü’nde görevli gökbilimcilerin planına göre, yaşam belirtileri yüksek olan gezegenlere radyo sinyali gönderilecek. Bu plan sayesinde başarılı bir sonuç elde edilebileceğini düşünenler çoğunlukta olsa da, tam tersine bir felakete dönüşebileceğini düşünenler de yok değil. ABD’nin önde gelen bilim adamlarına göre böyle bir hamle insanlığa felaketten başka birşey getirmeyecek. Ünlü evrenbilimci Stephen Hawking yaptığı açıklamada insanların, evrenin dengesini bozacak hareketlerden kaçınması gerektiğini belirtti. 

Birçok fizikçiye göre ise yabancı uygarlıklar dünyayı istila edip kaynakları sömürebilir. Bu arada SETI yaklaşık 40 yıldır uzayı dinliyor fakat hala doğal sesler dışında herhangi bir ilginç durumla karşılaşılmadı. 

YORUMLAR 4
  • hatice 9 yıl önce Şikayet Et
    benim işime yaramadı
    Cevapla
  • birisi 9 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın kaynaklarını kim ne yapsın
    Cevapla
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Evren'de yalnız olmadığımızı düşünüyorum.
    Cevapla
  • aaaaa 9 yıl önce Şikayet Et
    düşüncen Kimsenin umurunda değil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim