NASA'dan ezber bozan Mars iddiası

NASA bilim insanları tarafından yayınlanan bir çalışmaya göre, Mars’ta bir dönem Arktik Okyanusu’ndan daha büyük bir okyanus vardı.

GİRİŞ 07.03.2015 00:33 GÜNCELLEME 07.03.2015 01:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Mars üzerine çalışmalar yürüten bilim insanları  'Kızıl Gezegen'in yüzeyinin bir zamanlar okyanus ve denizlere ev sahipliği yaptığını iddia ediyorlardı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) için çalışan uzmanlar, bu iddiayı bir adım öteye götürdü ve gezegenin milyonlarca yıl önce sahip olduğu okyanusun büyüklüğünü belirledi.

Science dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, Mars'taki okyanus gezegenin Kuzey Kutbu'nun neredeyse yarısını kaplayacak kadar genişti.

'Kızıl Gezegen'deki su miktarı hakkında tahminler içeren yeni araştırma, Mars atmosferindeki iki hafif farklı su formlarının (HDO ve H2O )gözlemlenmesi sonucu hazırlandı.



BÜYÜK BÖLÜMÜ UZAYDA KAYBOLDU

Araştırmaya göre, Mars bir dönem, 137 metre derinliğe sahip suyla kaplıydı ve bu bazı bölgelerde 1,6 kilometre derinliğe ulaşıyordu. NASA'nın çalışması Mars'taki suyun yüzde 87 kadarının uzayda kaybolduğunu ortaya koydu.

YORUMLAR 7
  • nano 9 yıl önce Şikayet Et
    bu nasa saçmalıklarına kendi insanları bile inanmıyor. hepsi holivud menşeli "filmler".
    Cevapla
  • cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bana hak veren akilli kardeslerime cani gonulden tesekkur ediyorum
    Cevapla
  • deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bende üniversite mezunuyum ama kendini geliştirmiş ilkokul mezunlarının eline su dökemeyecegimi itiraf ediyorum. Bazı arkadaslarım iki kelimeyi bir araya getirip konusamıyor bile. Unutmayın!!! Edep ilimden önce gelir. Üstünlük ancak takvadadır.
    Cevapla
  • ........ 9 yıl önce Şikayet Et
    Vay be ilginccc
    Cevapla
  • cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu amerikan yalanlari endenozya ucagi dunyada kayboldu ve suan antartoka denizinfe onu goremediniz dunyadan 5 yil uzaktaki marsi nasil cozuyon ben ilk okul mezunu turkum akilli profosur aciklarmisin yalanci amerika
    Cevapla
  • Anonim olsun 9 yıl önce Şikayet Et
    Derya cahillik okul okumakla geçmiyor. Wallstreet bankerlerinin tek din tek devlet (yeni dünya düzeni) ideallerini gerçekleştirmek için serpiştirdikleri yeni yalanlar bunlar.
    Cevapla
  • derya 9 yıl önce Şikayet Et
    cahil geldin cahil gidiceksin ozaman sen elindeki taksitle aldigin telefonla yorum yaparkan adamlar senin hayal edemeyecegin isler yapiyorlar bari saygi duy cahil olmak icin mezuniyet sart deil cahillik baska birsey oda sende var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!