5 bin yılda bir görülüyor!

13 milyon ton TNT patlayıcı gücündeki YB35 adlı asteroit, astronomik ölçeklerde Dünya'yı sıyırarak geçecek.

5 bin yılda bir görülüyor!
5 bin yılda bir görülüyor!
GİRİŞ 26.03.2015 00:40 GÜNCELLEME 26.03.2015 11:45
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Dünya'nın ekseninden sık sık küçük çapta göktaşları geçiyor. Cuma günü ise ancak beş bin yılda bir görülen bin metre çapında ve 13 milyon tonunda TNT patlayıcı gücündeki YB35 adlı asteroit, astronomik ölçeklerde Dünya'yı sıyırarak geçecek.

YB35, büyük bir ülkeyi yok etmeye sahip bir göktaşının bilimsel adıdır. Amerika havacılık ve uzay dairesi NASA açıklamasına göre; Dünya, cuma günü beş bin yılda bir gerçekleşen bir doğa olayına tanıklık edecek.

Yaklaşık bin metre çapında ve 13 milyon ton TNT patlayıcı gücüne sahip goktaşının , Dünya'ya 4,5 milyon kilometre yakınından geçmesi bekleniyor.

Küçük çapta göktaşları Dünya'nın etrafında sık sık geçişler yapıyor. Ancak  saatte 37 bin kilometre hızla hareket eden YB35 boyutundaki Asteroit'ler dünyaya yaklaşık 5 bin yılda bir bu kadar yaklaşıyor.

YB35 'in büyük bir ülkeyi tok edecek güce sahip olduğunu belirten astronomlar, bu çapta bir göktaşının Dünya'ya çarpması halinde deprem, tsunami ve iklim değişikliğine yol açabileceği belirtiliyor.

YORUMLAR 37
  • Verteriner Hekim Mehmet POLAT 8 yıl önce Şikayet Et
    Keşke gelip çarpsa tüm insanlığı yok etse bi etrafınıza bakın her yerde kan her yerde açlık ölüm nereye gidiyor bu insanlık 5 milyar insan sefalet içinde 1 milyar insan refah içinde adaletsiz dünya doğu türkistan filistin kobane suriye afganistan ırak somali sayamayacağınız kadar ülke ve halkları zulum içinde. orhan gencebay diyorya batsın bu dünya bitsin bu dünya
    Cevapla
  • husnu 9 yıl önce Şikayet Et
    Hesap ne hesabi :D
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    tabiki nasa 5000 yıl öncesini bilebilir.
    Cevapla
  • Tesla 9 yıl önce Şikayet Et
    Murattiye katılıyorum nasa 5000 yıl öncesini nerden biliyor o zamanın arşivinimi bulmuşlar bunlar bazende binlerce ışık yılından bahsediyorlar sorsan kaç km yaptığını bütün nasa bir araya gelse belkide hesaplayamaz
    Cevapla
  • eroglu 9 yıl önce Şikayet Et
    kadin olumlerine hayir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'