Gök bilimciler bunun için 18 yıl bekledi

Gök bilimciler, ilk kez 18 yıl bir gök cisminin doğumuna ve gelişimine gerçek zamanlı olarak tanık oldu. Sonuç ise heyecan verici.

GİRİŞ 04.04.2015 00:45 GÜNCELLEME 04.04.2015 09:24
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

‘Science’ dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, ‘bebek yıldızın’ çevresinde bir toz bulutu bulunuyor. Toz bulutu, yıldızdan uzaya doğru hareket eden sıcak, iyonize hava dalgalarının yavaşlamasını sağlıyor.

GÜNEŞ'TEN 300 KAT DAHA PARLAK!

Meksika Üniversitesi Astronomi Bölümü'nden Carlos Carrasco-Gonzalez, ‘W75N(B)-VLA2’ adı verilen yıldızın Güneş'ten 300 kez daha parlak olduğunu söyledi.

Carrasco-Gonzales, "Yıldızın doğumunu, Meksika çöllerine yerleştirilen Çok Büyük Dizi (VLA) adlı 27 antenden 1996 ve 2014 yılında sağlanan verileri inceleyerek bulduk" dedi.

'TARİHTE BİR İLK, HEYECAN VERİCİ'

Hollanda'daki Leiden Üniversite'nden Prof. Dr. Huib van Langevelde, yıldızın 18 yıl içinde kaydettiği büyümeyi izlemenin "heyecan verici" olduğunu kaydetti.

Langevelde, "Tarihte ilk kez bir gök cisminin doğumuna ve gelişimine gerçek zamanlı olarak tanık oluyoruz" ifadesini kullandı.

DEVASA BİR MANYETİK ALAN

Araştırmaya destek veren Avrupa Çok Uzun Tabanlı İnterferometre Enstitüsü'nden (JIVE) Gabriele Surcis de 1996'da yıldızın doğduğu bölgede devasa bir manyetik alan keşfettiklerini hatırlattı.

Araştırmanın, manyetik alanın yıldızların doğumunda çok büyük role sahip olduğunu gösterdiğini vurgulayan Surcis, bebek yıldızın geçirdiği değişimleri izlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 9
  • Sivasli 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun hakki abi cok guzel siralamissin anlayana ama bunlar anlamazki
    Cevapla
  • gurbetci 8 yıl önce Şikayet Et
    Subhanallah
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın Kuranda bahsettiği evrenin genişlemesine canlı şahit oluyoruz. Allah yaratmaya devam ediyor, bizi bir damla sudan yarattığı gibi. Bazıları yaratılanı görüyor, bazıları da yaratanı biliyor ya işte fark bu.
    Cevapla
  • Yahya 8 yıl önce Şikayet Et
    Değil mi biz Müslümanlar olarak sadece birbirimizin kuyusunu kazalım Sidar gibi aklı noksan olanlar gibi ilim irfan sahibi olmayalım
    Cevapla
  • Sidar 8 yıl önce Şikayet Et
    dindar nesil ne anlar bunlardan. güldüm valla allah razı olsun..
    Cevapla
  • 90 yılda ne mi ürettik 8 yıl önce Şikayet Et
    o senin ürettim diye övündüklerinin hayata geçtiği ülkeyi ürettik. okuma yazma bilmeyen neslimizi yetiştirdik. sizinkiler çala çala hala bitiremediler. merak etme tankın da olsa tüfeğinde olsa iraden olmadıktan sonra hiçsin. her yer yol ama insanlar ne kadar ayrı düştü birbirinden farkındasın değil mi? cumhuriyet kardeşliği üretti siz terörle bir olmayı çok sayarım da ne anlıcan
    Cevapla
  • reis 8 yıl önce Şikayet Et
    Dindarım ve gayette iyi bir şekilde anlıyorum ama senin gibileri nedense anlayamıyorum...
    Cevapla
  • dindar 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka
    Cevapla
  • hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    12 yılda tank altay uçak atak yol köprü havalanı tarım fabrika ford moto fabrikası bursa marmaray 3.köprü vb.daha saymadığm birçok projeler hayata geçicek 90 yıldır siz ne ürettiniz ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular